5 oktober 2020

Mondkapjes voor patiënten en bezoekers ziekenhuis

Mondkapje dragen MMC

Het onderstaande beleid is geldig vanaf 6 oktober 2020 08:00 uur.

Vanaf woensdag 6 oktober vragen wij alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 12 jaar een mondkapje te dragen. Mocht u geen eigen mondkapje hebben, dan ontvangt u bij binnenkomst een mondkapje van Máxima MC.

Wij verzoeken iedereen het mondkapje gedurende het gehele bezoek aan Máxima MC te dragen. Dat geldt ook voor bezoekers op de patiëntenkamers. Patiënten kunnen hun mondkapje afzetten als de behandelaar dat aangeeft.

Patiënten die met klachten naar het ziekenhuis komen, wordt verzocht om het mondkapje te dragen dat zij van Máxima MC krijgen. Bezoekers met klachten (verkoudheid, hoesten of koorts) mogen ons ziekenhuis helaas niet bezoeken.

Met deze maatregel geven wij gehoor aan het dringende advies van de overheid om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Ook wij vinden dat we alles moeten doen dat bij kan dragen aan veilige zorg voor iedereen die dat nodig heeft.

Met het dragen van een mondkapje beschermt u de mensen om u heen. Het blijft daarnaast belangrijk dat u zich aan de overige maatregelen houdt. Dat betekent anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig handen desinfecteren en hoesten en niezen in de elleboog.

We begrijpen dat de maatregelen vervelend kunnen zijn. Wij willen er zo voor zorgen dat het ziekenhuis een veilige plek blijft voor alle mensen die zorg nodig hebben en zorg verlenen. Dus ook voor zwangere vrouwen, kinderen, kwetsbare ouderen, patiënten met kanker en hartpatiënten geldt: mijd het ziekenhuis niet en kom gewoon naar uw afspraak.

Meer actuele informatie rondom het coronavirus.