18 oktober 2021

Maatregelen blijven gelden in MMC

Ingang locatie Veldhoven MMC

Geef elkaar de ruimte in het ziekenhuis

In Máxima MC (MMC) zorgen we voor een veilige omgeving voor onze patiënten en bezoekers. De gezondheid van patiënten is onze prioriteit. We hebben bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren. We vinden het belangrijk dat onze (kwetsbare) patiënten veilig zijn en zich veilig voelen. Ook in tijden van het coronavirus. We blijven voorzichtig en versoepelen binnen de patiëntenzorg op een ander tempo dan in de rest van de samenleving. Een aantal maatregelen tegen verspreiding van het virus blijven daarom ook na 25 september gelden in MMC.

De afgelopen periode hebben we verschillende maatregelen genomen om samen de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en het virus te bestrijden. En dat lijkt effect te hebben; er worden minder mensen ziek en er zijn steeds minder patiënten met corona in het ziekenhuis opgenomen. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding voor het demissionair kabinet om de maatregelen in de maatschappij te versoepelen. Als ziekenhuis hebben we echter te maken met een bijzondere doelgroep: kwetsbare patiënten. Daarom hanteren we vanaf 25 september nog steeds onze huidige maatregelen in onze contacten met patiënten.

Onze maatregelen op een rij

In MMC blijven onderstaande maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van onze patiënten van kracht:

Afstand en mondkapje

  • In de openbare ruimte van Máxima MC hoeft u geen mondkapje te dragen. Het mag wel als u dat zelf prettig vindt. Waar de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. U krijgt in dit geval een mondkapje uitgereikt.
  • Soms komt het voor dat u ondanks corona-gerelateerde klachten toch een afspraak heeft in het ziekenhuis. Omdat dit zo is afgestemd met uw zorgverlener. Dan draagt u een mondkapje gedurende uw gehele bezoek aan ons ziekenhuis.

Bezoekers en begeleiders

  • Op de verpleegafdeling mogen patiënten één bezoeker per keer ontvangen (tussen 11:00 en 20:00 uur). Dit mag meerdere keren per dag. Ook in de patiëntenkamers geldt de afstandsregel. Bezoekers kunnen elkaar buiten het ziekenhuis afwisselen.
  • Bij de kinderafdeling, kraamsuites, NICU, Medium Care en Obstetrische High Care (OHC) zijn de partner en andere kinderen uit het gezin welkom. Daarnaast mag er één andere bezoeker komen.
  • Op de Intensive Care en de palliatieve afdelingen gelden afwijkende tijden voor bezoek. In overleg met de afdeling kunnen bezoekersafspraken gemaakt worden.
  • Patiënten mogen één begeleider meenemen als zij een afspraak hebben bij de polikliniek.

Horeca

Onze horeca is open. Hier geldt dat iedereen 1,5 meter afstand houdt en een vaste zitplek heeft.

Samen zorgen we voor een veilige omgeving

De maatregelen in MMC zijn anders dan die buiten het ziekenhuis. We kunnen ons voorstellen dat het soms veel gevraagd is om de maatregelen te volgen. Maar het blijft belangrijk om hier met z’n allen alert op te blijven. Juist voor alle kwetsbare mensen die we dagelijks ontvangen in ons ziekenhuis. Zo blijven we samen zorgen voor een veilige omgeving.

Geef elkaar de ruimte

Mensen die zich kwetsbaar voelen hebben het recht zich te beschermen. Dit kan op allerlei manieren. Doe het op een manier die goed voelt voor u, en die past binnen de maatregelen. Want iedereen moet zich veilig voelen in MMC. Dat respecteren we en hier houden we rekening mee.

Vragen

We kunnen ons voorstellen dat u in verband met het coronavirus nog andere vragen heeft: we leggen u graag uit wat u kunt verwachten.