Vruchtbaarheidsbehandelingen

Mocht het niet lukken om spontaan zwanger te raken, dan kunt u op de polikliniek fertiliteit terecht voor een behandeling. Onze artsen stellen alles in het werk om uw kinderwens in vervulling te laten gaan.

MMC maakt de zorg rondom de vruchtbaarheidszorg transparanter. Hierdoor kunt u de kwaliteit van fertiliteitszorg vergelijken en kunnen wij deze blijven verbeteren.

Op de fertiliteitspolikliniek worden de volgende behandelingen uitgevoerd:

Ovulatie-inductie (OI)

Dit is het opwekken van een eisprong met behulp van tabletten of injecties. Deze behandeling wordt onder andere uitgevoerd bij patiënten met een verstoorde hormoonbalans, bekend met het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS).

Intra Uteriene Inseminatie (IUI)

IUI is het inbrengen van zaadcellen in de baarmoederholte.

In Vitro Fertilisatie (IVF)

IVF is een reageerbuisbevruchting. In het laboratorium wordt een eicel in contact gebracht met zaadcellen. Er ontstaat een embryo, dat in de baarmoeder geplaatst wordt. Nestelt het zich in, dan is er sprake van een zwangerschap.

Intracytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI)

Net als IVF is dit een reageerbuisbevruchting. Bij ICSI wordt één zaadcel in de eicel geïnjecteerd. Er ontstaat een embryo, dat in de baarmoeder wordt geplaatst. Hierna wordt afgewacht of de innesteling, en daarmee de zwangerschap, plaatsvindt.

Hersteloperatie na een sterilisatie (refertilisatie)

Deze behandeling houdt in: het ongedaan maken van een sterilisatie bij de vrouw. De eileiders worden operatief weer open gemaakt, waardoor een natuurlijke zwangerschap kan volgen.

LEO (laparoscopische electrocoagulatie van de ovaria)

Bij vrouwen die geen spontane eisprong hebben, worden bij beide eierstokken kleine gaatjes in het kapsel gebrand. Dit gebeurt via een kijkoperatie in de buik. Hierdoor verandert de hormonale balans, waardoor de kans op een spontante eisprong stijgt.

TEO (transvaginale electrocoagulatie van de ovaria)

Via de transvaginale weg worden kleine gaatjes in het kapsel van beide eierstokken gebrand. Deze vruchtbaarheidsbevorderende operatie wordt in Nederland alleen in Máxima MC gedaan. De ingreep kan alleen worden verricht indien de baarmoeder goed naar voren gekanteld ligt.

Biometrie

Op de afdeling biometrie vindt onderzoek plaats door middel van echoscopie. Door echoscopisten worden de volgende onderzoeken verricht: gynaecologische echo’s, zwangerschapsecho’s en echo’s ten behoeve van vruchtbaarheidsonderzoek of vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF of intra uteriene inseminatie.