Ik ben zwanger

Gefeliciteerd, u bent zwanger! Een periode van vreugde breekt (hopelijk) aan. Mochten er tijdens uw zwangerschap vragen ontstaan, dan kunt terecht bij de medewerkers van het Vrouw Moeder Kind-centrum. Daarnaast staan de verloskundigen klaar voor een nauwgezette controle van uw baby. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook bij u in de buurt.

Voeding en zwangerschap

Wat mag u wel en wat mag u niet eten als u zwanger bent? Deze informatie vindt u op de pagina voeding en zwangerschap.

Eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak worden uw gezondheid en eventuele risico’s voor de zwangerschap in kaart gebracht. Ook volgt een echo, om de uitgetelde datum vast te leggen.

Zwangerschapscontroles

Door middel van zwangerschapscontroles houden we uw gezondheid en die van de baby nauwlettend in de gaten. Lees meer over wat u kunt verwachten tijdens deze controles.

Onderzoek naar aangeboren afwijkingen

In ons Vrouw Moeder Kind-centrum kunt u vóór de geboorte laten onderzoeken of uw kind een aangeboren afwijking heeft. Bekende voorbeelden van zulke onderzoeken zijn de combinatietest, de NIPT-test en de vlokkentest.

Waarschuwingssignalen

Sommige klachten kunnen wijzen op een verstoord verloop van de zwangerschap. Het is belangrijk dat u deze waarschuwingssignalen van het lichaam herkent.

Zwangerschap van een tweeling of drieling

Een zwangerschap van een tweeling of drieling vergt over het algemeen meer van een vrouw dan een eenlingzwangerschap. Lees hier meer over meerlingzwangerschappen.

Als de zwangerschap anders verloopt

Als de zwangerschap anders verloopt dan gepland, kan het zijn dat u vaker naar het ziekenhuis moet komen of zelfs opgenomen dient te worden.

Verloren verwachting

Een miskraam of het besluit om een zwangerschap af te breken, is een heftige gebeurtenis. Lees hier meer over een verloren verwachting.

Regelen en beslissen voor de bevalling

Wat moet u regelen en beslissen voor de bevalling? Dat leest u op deze pagina.

Bijeenkomsten

Speciaal voor zwangere vrouwen wordt in MMC de informatiebijeenkomst Samen Zwanger en een voorlichtingsavond over borstvoeding georganiseerd. Ieder jaar worden daarvoor diverse data gekozen.

Zwangerschapscursussen

Om u voor te bereiden op uw bevalling worden er in de regio Eindhoven/Veldhoven diverse zwangerschapscursussen aangeboden.

Kwaliteit geboortezorg

MMC maakt de zorg rondom de geboorte transparanter. Hierdoor kunt u de kwaliteit van geboortezorg vergelijken en kunnen wij deze blijven verbeteren.