‘De behandeling bij Bekkenzorg Máxima is écht patiëntgericht’

‘De behandeling bij Bekkenzorg Máxima is écht patiëntgericht’

Linda van Buul (43) werd vanuit de huisarts met klachten aan de blaas doorverwezen naar de uroloog in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Daar werd duidelijk dat het een gynaecologisch probleem betrof en zodoende kwam ze bij de gynaecoloog terecht; hier werd al snel de diagnose endometriose gesteld. Een aandoening waarbij het slijmvlies dat de binnenkant van de baarmoeder bekleedt, ook op plaatsen buiten de baarmoeder voorkomt.

Bij Linda nam dit ernstige vormen aan en was er sprake van een hevige vorm van endometriose. Zowel in de baarmoeder, blaas als darmen werd door middel van een kijkoperatie slijmvlies weggeschraapt. Binnen één jaar kwamen de klachten terug en moest ze voor de tweede keer onder het mes. Ook na deze ingreep kwamen de klachten terug. Daarom werd ze doorverwezen naar Bekkenzorg Máxima, waar breder naar haar probleem werd gekeken door meerdere specialisten. “Hier kwam mijn klacht nog eens goed onder de aandacht. Ze namen de tijd om goed naar me te luisteren en alles goed te leggen. ” Samen met gynaecoloog Jacques Maas werden alle mogelijke behandelopties uitvoerig besproken. Uiteindelijk koos ze voor het rigoureuze en liet haar baarmoeder én een stuk van de blaas verwijderen.

In Februari 2015 ging ze in MMC voor derde en hopelijk laatste keer onder het mes. “Door de ernst van mijn klachten heb ik heel bewust voor deze ingreep gekozen. En nu hopen dat de klachten langer weg blijven.” Dat moet de tijd uit gaan wijzen.

Meer ervaringen gynaecologie

Meer ervaringen bekkenzorg