Informatie coronavirus in Máxima MC

Máxima MC maakt zich klaar voor een toename van het aantal patiënten dat intensieve zorg nodig heeft. Dat betekent dat we de acute zorg opschalen en de planbare zorg afschalen. Door de planbare zorg te minimaliseren, kunnen we personeel en persoonlijk beschermingsmaterialen vrijspelen voor de acute zorg. Patiënten voor wie dit gevolgen heeft, worden telefonisch door MMC op de hoogte gebracht.

De Spoedeisende Hulp op locatie Veldhoven is normaal geopend. Patiënten die acute en spoedeisende zorg nodig hebben, kunnen hier altijd terecht.

Ondanks dat planbare zorg op dit moment wordt afgeschaald, doen we er alles aan om patiënten zo goed mogelijk te helpen. Zo proberen we de zorg, waar kan, zo veel mogelijk door te laten gaan. Daarnaast worden afspraken, indien mogelijk en nodig, omgezet naar afspraken op afstand. Deze vinden in dat geval plaats via de telefoon, videobellen of een webcamconsult.

Veelgestelde vragen

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen het als u hier zorgen over heeft. Wij proberen u daarom ook zoveel mogelijk van informatie te voorzien. Dit doen we onder andere door het opstellen van veelgestelde vragen. Hieronder vindt u een aantal pagina’s met veelgestelde vragen:

Veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers

Frequently asked questions for patients and visitors

Informatie over coronavirus bij oncologische behandelingen

Informatie over coronavirus voor zwangeren

Maatregelen voor patiënten en bezoekers

In Máxima MC hanteren we een aantal maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Afspraken en operaties

  Het is mogelijk dat niet-urgente en uitstelbare afspraken worden uitgesteld of dat deze worden omgezet naar een telefonische afspraak. Ook is het mogelijk dat uw opname of operatie wordt uitgesteld. U wordt hier in dat geval over gebeld. Let op: MMC belt met een anoniem nummer. Als u niet bent gebeld, dan gaat uw afspraak gewoon door.

  Heeft u een afspraak gepland en bent u verkouden, hoest u, heeft u koorts of last van benauwdheid? Dan verzoeken wij u om niet naar het ziekenhuis te komen. Neem in dit geval alstublieft telefonisch contact op met de betreffende polikliniek om te overleggen of de afspraak uitgesteld kan worden. In sommige gevallen kan de afspraak ook telefonisch plaatsvinden.

  Verder is bij een bezoek aan de polikliniek 1 begeleider per patiënt toegestaan.

 • Bezoekers

  Er gelden beperkingen voor bezoek:

  • Kom bij verkoudheid, hoesten of koorts niet naar MMC.
  • Er mag maar 1 bezoeker per dag bij een patiënt in ons ziekenhuis zijn. Bij kinderen die zijn opgenomen mogen twee ouders per kind op bezoek komen.

  Op de Intensive Care (IC) gelden daarnaast momenteel afwijkende bezoektijden:
  Per patiënt mag er één bezoeker per dag voor maximaal één uur op bezoek komen. Bezoeken vinden plaats in overleg met de afdeling.

 • Toegang tot het ziekenhuis

  Bent u verkouden, hoest u, heeft u koorts of last van benauwdheid? Kom dan niet naar MMC. Heeft u een afspraak? Kijk dan voor meer informatie bij ‘Afspraken en operaties’ op deze pagina.

  Op beide locaties is op dit moment alleen de hoofdingang geopend. Bij deze hoofdingang wordt u gevraagd of u klachten heeft. Als u klachten heeft, wordt u bij binnenkomst direct opgevangen en wordt gekeken welke vervolgstappen nodig zijn.

  De hoofdingang op locatie Veldhoven wordt tussen 20.30 en 7.30 uur geopend via een intercom. De Spoedeisende Hulp is normaal geopend. Patiënten die acute en spoedeisende zorg nodig hebben, kunnen hier altijd terecht.

 • Afwijkende openingstijden poliklinieken en afdelingen

  Vanwege het coronavirus gelden er afwijkende openingstijden voor een aantal poliklinieken en afdelingen:

  Locatie Eindhoven:

  • Locatie Eindhoven is op werkdagen geopend van 07.00 tot 19.00 uur. Dit besluit geldt tot en met 5 april. Voor de dialyse-afdeling gelden aanvullende afspraken.
  • De polikliniek bloedafname op locatie Eindhoven is alleen geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
  • De polikliniek radiologie op locatie Eindhoven is alleen geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
  • Het bezoekersrestaurant en het winkeltje vallen onder horeca en zijn momenteel (conform oproep van de Rijksoverheid) gesloten.

  Locatie Veldhoven:

  • Apotheek de Run bij locatie Veldhoven heeft tijdelijk ruimere openingstijden op zaterdag. In april is de apotheek op zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Het bezoekersrestaurant, de broodjesbar en het winkeltje vallen onder horeca en zijn momenteel (conform oproep van de Rijksoverheid) gesloten.
 • Wat u zelf kunt doen om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

  • Was uw handen met water en zeep
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij niezen of hoesten. Gebruik uw zakdoek maar één keer en was daarna uw handen.
  • Heeft u geen zakdoek? Nies en hoest in uw elleboog.
  • Houd 1,5 meter afstand