Ervaringsverhalen

Op deze pagina leest u de ervaringen en verhalen van verschillende ouders waarvan hun kund een behandeling ondergingen bij afdeling kinderorthopedie van Máxima MC.

Ervaringen

‘Rubens groei is gestopt en hij is kerngezond’

Ruben Bleyenberg is geopereerd aan zijn knieën om zijn groeiproces te stoppen. Hij is 14 jaar en heeft een lengte van 1 meter 95 en naar verwachting zou hij doorgroeien tot 2 meter 15. Om veel toekomstige fysieke ongemakken te voorkomen, is dat in MMC een halt toegeroepen met een zogeheten percutane epifysiodese. Vader Tommy Bleyenberg deelt zijn positieve ervaring over het proces van de operatie van zijn zoon. Lees hier zijn verhaal.

‘Anders was hij misschien wel 2.13 meter geworden’

In de Telegraaf vertelt Maurits over zijn operatie: onze kinderorthopeden zorgden ervoor dat zijn groei afgeremd wordt, om te voorkomen dat hij 2.13 meter lang zou worden. MMC is één van de twee ziekenhuizen in Nederland waar deze operatie plaatsvindt. Lees zijn verhaal.

‘Haar beentjes stonden in kikkerstand’

Dani (0) heeft heupdysplasie. Deze ontwikkelingsstoornis van het heupgewricht komt veel voor bij jonge kinderen. Als haar ouders bij het consultatiebureau horen haar heupen een afwijking vertonen is dat geen verrassing. Met haar zusje Ise (3) hebben zij eerder hetzelfde meegemaakt. Lees hier hun verhaal.