English
dr. Bender - Chirurg - Máxima Medisch Centrum

Bender, M.H.M.

Specialisme: chirurgie

Aandachtsgebied(en): kinderchirurgie, mammachirurgie, vaatchirurgie, carotis chirurgie, (laser)varices chirurgie en doorbloedingsproblemen bij duursporters

Telefoonnummer: (040) 888 85 50

Mart Bender, chirurg Máxima Medisch Centrum

Mart Bender is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij studeerde geneeskunde aan de Erasmus universiteit en opgeleid tot chirurg in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen en het oude Joseph Ziekenhuis in Veldhoven. Bender is bovendien opgeleid als tropenarts: hij heeft in deze hoedanigheid 4 jaar in Tanzania gewerkt. Een mooie ervaring volgens Bender omdat het daar echt uitmaakt wat je als arts kunt doen. Bender heeft in Tanzania geleerd dat het de organisatie is die het hem doet: “er hoeft maar één schakel te missen en het proces in een ziekenhuis loopt niet goed”, stelt hij. Deze passie voor een goede organisatie heeft hij mee terug genomen naar MMC waar hij inmiddels jaren werkt.

Als huidig hoofd van de chirurgie is hij nog dagelijks actief met het verder verbeteren van de chirurgische organisatie. Bender is bovendien organisatorisch bestuurlijk altijd erg betrokken bij MMC: zowel in zijn positie als voorzitter van de medische staf en zelfs een tijdje als medisch directeur. “Als iets niet goed loopt jeuken mijn vingers om dit aan te pakken” zegt Bender hierover zelf.
 

Medisch wetenschappelijk heeft Bender een passie voor vaatproblemen bij wielrenners: samen met sportarts dr G Schep doet hij hier onderzoek naar. Bender houdt met regelmaat voordrachten over dit onderwerp voor collega’s in de vaatchirurgie. Op dit gebied heeft hij diverse bekende nationale en internationale topsporters behandeld.
 

Vaatchirurgie is medisch gezien echt de specialisatie van Bender, hij behandelt zowel slagader vernauwingen als verwijdingen en ook varices (spataderen).Hij verzorgt de vaattoegang voor dialyse. Daarnaast doet hij chirurgie bij borstkanker (mammachirugie) samen met de chirurgen en de oncologen van het borstcentrum. Daarnaast houdt Bender zich bezig met chirurgie bij kinderen, bijvoorbeeld liesbreuken, navelbreukjes en niet ingedaalde zaadballetjes. In dit kader werkt Bender samen met de universiteiten van  Nijmegen en Maastricht. “Omdat we in MMC kinderanesthesiologen hebben kunnen we voor kinderen meer betekenen dan gemiddelde perifere ziekenhuizen in Nederland”, stelt Bender. 
 

Bender is als chirurg uitgezonden geweest naar Bosnië en heeft nog steeds een aanstelling bij defensie.

Bender is lid van:

  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde

  • Nederlandse Vereniging voor Traumatologie

  • Nederlandse Vereniging voor Kinderchirurgie

  • Nederlandse Vereniging voor Vasculaire Geneeskunde

  • Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: