English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Bongers, prof. dr. M.Y.

dr. Bongers Gynaecoloog - Máxima Medisch Centrum Veldhoven

Bongers, prof. dr. M.Y.

Specialisme: gynaecologie en verloskunde

Functie: gynaecoloog

Aandachtsgebied(en): menstruatieklachten, endoscopische chirurgie en bekkenbodem

Telefoonnummer: (040) 888 83 80

   

   

Sinds 1990 lid van de maatschap gynaecologie

Interessegebieden
Abnormaal bloedverlies en behandeling daarvan in gespecialiseerde polikliniek spreekuren. Verzakkings- en incontinentieproblematiek. Algemeen gynaecologische problematiek.

 

Speciale klinische kennis
Ernstige menstruaties en behandeling.

 

Bijzondere vaardigheid 
Verwijderen van de baarmoeder met kijkbuisjes en het ophangen van een ernstige verzakking met kijkbuisjes.

 

Opleiding
Studie geneeskunde aan de Universiteit Groningen van 1976 tot 1983. Opleiding tot gynaecoloog van 1985 -1990 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en het OLVG te Amsterdam. Werkzaam in het St. Joseph Ziekenhuis te Veldhoven vanaf eind 1990 tot heden (nu het MMC).

 

Werkervaring
Assistentschap gynaecologie in het Sophia Ziekenhuis te Zwolle. Sinds registratie als gynaecoloog in 1990 werkzaam in eerst het St Joseph ziekenhuis te Eindhoven en later het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven.

 

Nevenwerkzaamheden
Vervangend opleider. Voorzitter van de Landelijke Werkgroep Endoscopische Gynaecologie (opereren met kijkbuisjes) NVOG. Lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Endoscopische Chirurgie (NVEC link). Lid van de landelijke cursorisch onderwijs commissie voor assistenten in opleiding.

 

Wetenschappelijk onderzoek 
Promotie onderzoek naar hevige menstruatie en het gebruik van nieuwe technieken om dat bloedverlies te verminderen. Proefschrift: Thermische endometriumablatie.Voortgang onderzoek naar behandeling van hevige menstruaties. Onderzoek naar technieken voor verzakkingen en incontinentie. Onderzoek naar de effectiviteit van kijkbuisoperaties.

  

Bekkenzorg Máxima

Bekkenzorg Máxima biedt alle zorg voor klachten in en rondom het bekken aan mannen, vrouwen en kinderen. Iedere specialist kijkt vanuit zijn eigen specialisatie naar het probleem van de patiënt, ook ik als gynaecoloog op het gebied van endoscopie (opereren met kijkbuisjes) en bekkenbodempathologie.

De patiënt staat centraal en wij als specialisten werken nauw met elkaar samen om de zorg op de patiënt af te stemmen. Door de korte toegangstijden en korte lijnen binnen Bekkenzorg Máxima sluiten de afspraken met de verschillende specialisten zoveel mogelijk op elkaar aan.

De patiënt weet in een zo kort mogelijke tijd wat er aan de hand is en krijgt een behandelplan om zo snel mogelijk van de klachten af te zijn.  

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: