English

Borg, dr. M. ter

Specialisme: maag-, darm- en leverziekten

Functie: MDL-arts

Aandachtsgebied(en): Leverziekten, in het bijzonder virale hepatitis, endo-echografie, ERCP

Telefoonnummer: (040) 888 63 50

Martijn ter Borg studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna heeft hij een jaar als arts-assistent interne geneeskunde gewerkt in het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel om in 2004 te starten met een promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. Hij heeft meerdere medisch wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp in binnen en buitenland op zijn naam staan over dit onderwerp. In 2008 is hij gepromoveerd op het proefschrift Immune Modulating Therapy and its Viral Kinetics in Chronic Hepatitis B’.

 

In 2007 is hij gestart met zijn opleiding tot maag-darm-leverarts in het Deventer ziekenhuis te Deventer en vervolgens in het Erasmus MC te Rotterdam.

 

Sinds maart 2013 is hij werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling maag-darm-leverziekten van het Máxima Medisch Centrum. Hij is werkzaam op zowel locatie Eindhoven als Veldhoven.

 

Tijdens zijn opleiding heeft hij zich, naast de leverziekten in het algemeen en de virale hepatitis in het bijzonder, verder gespecialiseerd in de geavanceerde endoscopie (endo-echografie en ERCP).

 

Aandachtsgebieden

  • Leverziekten, in het bijzonder virale hepatitis
  • Endo-echografie
  • ERCP

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor MDL-artsen (NVMDL)
  • Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie (NVGE)
  • Nederlandse Vereniging voor Hepatologie (NVH)
  • American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD)

 

Bekkenzorg Máxima

Bekkenzorg Máxima biedt alle zorg voor klachten in en rondom het bekken aan mannen, vrouwen en kinderen. Iedere specialist kijkt vanuit zijn eigen specialisatie naar het probleem van de patiënt, ook ik als maag-, darm-, leverarts voor verzakkingklachten en ontlastingsincontinentie. Mijn expertise ligt bij de behandeling van obstipatie, incontinentie voor ontlasting en frequente aandrang.

Ik vind het belangrijk dat de schroom van patiënten rond de klachten die te maken hebben met de bekkenbodem verminderen. Wij bieden een goede, persoonlijke behandeling waarbij de patiënt centraal staat en wij als specialisten nauw met elkaar samenwerken om de zorg op de patiënt af te stemmen. Door korte toegangstijden en korte lijnen binnen Bekkenzorg Máxima sluiten de afspraken met de verschillende specialisten zoveel mogelijk op elkaar aan.

De patiënt weet in een zo kort mogelijke tijd wat er aan de hand is en krijgt een behandelplan om zo snel mogelijk van de klachten af te zijn. 

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: