English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Broek, dr. F.J.C. van den

Broek, dr. F.J.C. van den

Specialisme: chirurgie

Functie: chirurg

Aandachtsgebied(en): longchirurgie, hoofd- en halschirurgie, colorectale chirurgie, mammachirurgie en buikwandchirurgie

Telefoonnummer: (040) 888 62 30

Frank van den Broek werkt sinds 2016 als longchirurg, chirurg-oncoloog en gastro-intestinaal chirurg in Máxima Medisch Centrum. Hij heeft speciale aandacht voor de behandeling van long-, hoofd/hals-, colorectale (dikke darm en endeldarm) en borsttumoren. “Als chirurg heb je het voorrecht om een bijzondere plaats in te nemen in de behandeling van verscheidene vormen van kanker. Ik vind het belangrijk dat patiënten weten dat ik me volledig inzet om hun problemen op te lossen. Daarnaast bied ik ook een luisterend oor voor de psychosociale kant die bij kanker essentieel is.”

 

Naast de chirurgische behandeling van kanker, heeft hij ook speciale aandacht voor de behandeling van buikwandbreuken (liesbreuk, littekenbreuk, navelbreuk), zowel door middel van kijkoperaties (laparoscopisch) als conventionele open operaties.

 

Na zijn studie geneeskunde in Nijmegen volgde hij zijn opleiding tot chirurg in het VU Medisch Centrum Amsterdam en in het Kennemer Gasthuis Haarlem, waar hij zich specialiseerde in longchirurgie, oncologische en gastro-intestinale chirurgie. In 2010 promoveerde hij op het proefschrift ‘The role of endoscopic imaging for an improved diagnosis of colorectal neoplasia’. In 2008 heeft hij een ZonMw-subsidie toegekend gekregen voor een onderzoek naar de behandeling van rectumadenomen (goedaardige afwijkingen in de endeldarm). Dit is een subsidie om gezondheidsonderzoek te stimuleren en daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

 

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
  • Nederlandse Vereniging voor Longchirurgie
  • Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie
  • Nederlandse Vereniging voor Gastro-intestinale Chirurgie
  • European Society of Thoracic Surgery
  • Dutch Hyperparathyroid Study Group
E-mail de webmaster

Meer MMC websites: