English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Dielen, Dr. F.M.H. van

dr. van Dielen, chirurg, Máxima Medisch Centrum Eindhoven Veldhoven

Dielen, Dr. F.M.H. van

Specialisme: chirurgie

Functie: chirurg

Aandachtsgebied(en): bariatrische chirurgie, proctologie, bekkenbodem chirurgie, galblaaschirurgie en laparoscopische darmchirurgie

Telefoonnummer: (040) 888 85 50

  

Dr. Francois van Dielen, chirurg

Dr. Van Dielen studeerde geneeskunde in Maastricht. Ook het eerste deel van zijn opleiding deed hij in deze stad, het tweede deel volbracht hij in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Hij promoveerde als één van de eersten in Nederland op het onderwerp bariatrische chirurgie (operaties van mensen met morbide obesitas (zwaar overgewicht)). Hij won voor zijn onderzoek drie prijzen waaronder de Pellerin prijs.

In 2008 startte Van Dielen als fellow/ chef de clinique in Máxima Medisch Centrum (Eindhoven en Veldhoven). Inmiddels is hij lid van de van de maatschap chirurgie van het ziekenhuis.

Hij is één van de drie chirurgen van Obesitas Centrum Máxima. In dit kader opereert hij zeer veel mensen met zwaar overgewicht: patiënten krijgen een maagband, maagoperatie (sleeve) en/of een darmoperatie (gastric bypass).

“Bariatrische chirurgie is de mooiste discipline van de chirurgie” zegt Van Dielen met passie voor zijn vak. “We kunnen echt zieke mensen die alles al geprobeerd hebben direct helpen, waardoor ze zo dankbaar zijn voor wat we doen. Heel mooi om deze waardering van mensen terug te krijgen. Bovendien is bariatrische chirurgie technisch gezien lastig, maar dat maakt het juist een uitdaging”. Van Dielen opereert zijn patiënten vooral middels kijkbuisoperatie techniek (endoscopie). Hierdoor hebben patiënten minder complicaties, minder littekens en kunnen ze sneller na een operatie weer naar huis.

Van Dielen doet actief aan medisch wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van bariatrische chirurgie. Hij maakt onderdeel uit van het Europese netwerk van bariatrische chirurgen (Eurepan Obesity Acedemy).

Van Dielen is lid van de Nederlandse vereniging voor Heelkunde en de Nederlandse vereniging voor bariatrische chirurgie (DSMBS) waar hij lid is van de commissie symposium en wetenschap.

  

Bekkenzorg Máxima

Bekkenzorg Máxima biedt alle zorg voor klachten in en rondom het bekken aan mannen, vrouwen en kinderen. Iedere specialist kijkt vanuit zijn eigen specialisatie naar het probleem van de patiënt, ook ik als chirurg op het gebied van proctologie (problemen bij de anus).

De patiënt staat centraal en wij als specialisten werken nauw met elkaar samen om de zorg op de patiënt af te stemmen. Door de korte toegangstijden en korte lijnen binnen Bekkenzorg Máxima sluiten de afspraken met de verschillende specialisten zoveel mogelijk op elkaar aan.

De patiënt weet in een zo kort mogelijke tijd wat er aan de hand is en krijgt een behandelplan om zo snel mogelijk van de klachten af te zijn. 

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: