English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Douveren, F.Q.M.P. van

Douveren, F.Q.M.P. van

Specialisme: orthopedie

Aandachtsgebied(en): kinderorthopedie

Telefoonnummer: (040) 888 86 20

Opleiding
F.Q.M.P. (Florens) van Douveren is in 1991 afgestudeerd als basisarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na twee jaar in het Rode Kruisziekenhuis in Den Haag en één jaar in het Leyenburg Ziekenuis in Den Haag, het huidige HagaZiekenhuis, te hebben gewerkt, begon Van Douveren in 1994 met een opleiding orthopedie. De eerste twee jaar van die studie volgde hij in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, waarna hij voor drie jaar deze studie vervolgde in het Sint Josephziekenhuis in Veldhoven. Hij rondde zijn studie een jaar daarna af in het AZM in Maastricht.

 

Na het behalen van zijn orthopedisch diploma in 2000 volgt Van Douveren een tweejarige fellowship kinderorthopedie in het AZU in Utrecht. Sinds 2002 is hij voornamelijk als kinderorthopeed werkzaam in Máxima Medisch Centrum.

 

Vanaf 2007 bezoekt Van Douveren regelmatig op eigen initiatief specialisten in het buitenland om zijn kennis te verbreden. De eerste keer vloog hij naar Wenen om te zien hoe professor Grill met as- en standcorrecties en beenverlengingen omging. Een jaar later ging hij bij professor Hintermann in Basel op bezoek om zich te verdiepen in de orthopedische wereld van voet- en enkelafwijkingen. Van Douveren verbleef in 2009 een maand lang in Bern bij professor Siebenrock om meer te weten te komen over bekkenosteotomie en chirurgische dislocatie van de heup. In 2010 bezocht Van Douveren professor Paley in Boston om ook daar te kijken hoe hij omgaat met as- en standcorrecties en beenverlengingen. De volgende reis is ook gepland: Van Douveren wil naar India om te kijken hoe de artsen daar met Perthes omgaan, een ziekte die veel voorkomt bij Indiërs en in mindere mate ook in Nederland.

 

Aandachtsgebieden
Kinderorthopedie

Traumatologie

Voet en enkel (zowel voor volwassenen als voor kinderen)

 

Nevenfuncties
Door de jaren heen had Van Douveren drie publicaties: een over kinderorthopedie, een over traumatologische orthopedie en een over algemene orthopedie. Ook spreekt hij regelmatig op voornamelijk regionale bijeenkomsten van bijvoorbeeld de orthopedievereniging (over heupdysplasie en klompvoeten) en de AO Kinderorthopedie (over late gevolgen van botbreuken).

 

Lidmaatschap beroepsorganisaties
Nederlandse Orthopaedische Vereniging(NOV)

Werkgroep Kinderorthopaedie Nederland (WKO)

Dutch Orthopaedic Foot and Ankle Association (DOFAA)

Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie (NVOT)

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: