English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Enschot, J.W.T. van

Enschot, J.W.T. van

Specialisme: longziekten

Functie: longarts

Aandachtsgebied(en): slaapgeneeskunde

Telefoonnummer: (040) 888 61 00

 

Na het afronden van het atheneum in Tilburg heb ik een jaar de studie gezondheidswetenschappen gevolgd in Maastricht. Na het behalen van de propedeuse ben ik de studie geneeskunde gaan volgen, ook in Maastricht. Vervolgens heb ik in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven en deels in het UMC Maastricht mijn opleiding tot longarts gevolgd en in 2015 succesvol afgerond. Direct na het afronden van mijn opleiding ben ik gaan werken in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop en in MMC. Sinds januari 2016 werk ik fulltime in MMC.

 

Ik beoefen het vak longgeneeskunde in de volle breedte en ben zeer gedreven om de juiste diagnose te stellen en samen met de patiënt tot een passend behandelplan te komen. Gedurende mijn opleiding ben ik me verder gaan specialiseren in de slaapgerelateerde aandoeningen, waaronder slaapapneu. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het uitvoeren van bronchoscopiën  en endobronchiale echografie met naaldbiopten (EBUS). Ik ben van plan om mezelf in de komende jaren ook nog in een ander deelgebied verder te specialiseren.

 

Naast mijn functie als longarts ben ik ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor het superviseren van en onderwijs geven aan coassistenten en internisten in opleiding. Met passie en inzet draag ik mijn kennis over op de specialisten in spe.

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: