English

Janssen, R.P.A.

Specialisme: orthopedie

Functie: orthopedisch chirurg-traumatoloog

Aandachtsgebied(en): Diagnostiek en behandeling van knieklachten, subspecialisatie kniespecialist variërend van (top)sportblessures, ongevalletsel, meniscus- en kruisbandscheuren, multiligamentaire instabiliteit, kraakbeenafwijkingen en artrose

Telefoonnummer: (040) 888 86 00

Opleiding

De heer R.P.A. (Rob) Janssen heeft de opleiding Geneeskunde gestudeerd aan verschillende internationale opleidingsinstituten waaronder de Faculté de Médecine aan de Franse Universiteit van Caen en de Brown University in het Amerikaanse Providence. In de Verenigde Staten heeft hij een subspecialisatie verricht in Emergency Medicine. Daarnaast heeft hij gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht.
Nadat hij zijn arts-diploma behaalde, heeft hij een medische specialisatie tot orthopedisch chirurg gevolgd bij verschillende ziekenhuizen in Nederland. Zo heeft hij gewerkt in het Sint Maartens Gasthuis Venlo, het voormalige Sint Joseph Ziekenhuis Veldhoven, Máxima Medisch Centrum Veldhoven en het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
Na zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft dr Janssen zich volledig gericht op diagnostiek en behandeling van knieklachten. Om zich te ontwikkelen tot kniespecialist is hij te gast geweest in diverse internationale knieklinieken in Europa en de Verenigde Staten. Hij houdt zich sinds 2006 geheel bezig met knieaandoeningen in alle soorten, variërend van (top)sportblessures, ongevalletsels, meniscus- en kruisbandscheuren, multiligamentaire instabiliteit, kraakbeenafwijkingen en artrose.

Binnen zijn vakgebied is dr Janssen uitgeroepen tot Toparts 2011, 2012 en 2013. Hij werd door collega-specialisten uit heel Nederland gekozen als dé orthopedisch chirurg aan wie zij hun dierbaren zouden toevertrouwen. De verkiezing wordt ieder jaar uitgeroepen door het medisch vakblad Mednet.

  

Aandachtsgebieden en specialisaties

Sinds 1998 werkt dr Janssen voor Máxima Medisch Centrum. Tot zijn patiëntenkring behoren mensen van verschillende leeftijden, beroepen en sportdisciplines. Daarnaast is hij knieconsulent voor diverse sportverenigingen. Daar behandelt hij onder meer Olympische sporters en verschillende voetbal-, schaats- en wielren-ploegen. Op het gebied van de achterste kruisband en multi-ligamentair knieletsel verwijzen ziekenhuizen in Zuid-Nederland hun patiënten door naar dr  Janssen. Hij is tevens werkzaam als traumatoloog in het Maxima Medisch Centrum.

  

Onderzoeker en opleider

Naast zijn werkzaamheden voor Máxima Medisch Centrum verricht dr Janssen onderzoek naar onderwepen van traumatologie en knieletsels.  Over zijn expertise op kniegebied houdt hij regelmatig presentaties en lezingen op internationale congressen.
Verder is hij universitair docent aan de Universiteit van Maastricht en doceert hij aan verschillende Hbo-opleidingen Fysiotherapie. Lesgeven doet hij ook op de Advanced Instructional Course on Arthroscopy of the Knee, een internationale cursus voor orthopedisch chirurgen. Hier worden de nieuwst ontwikkelingen in het vakgebied besproken en de nieuwste chirurgische technieken wat betreft knieletsels onderwezen.  
Tot slot is hij instructeur bij de Advanced Trauma Life Support (ATLS) Course. Dit is een opleiding voor artsen betrokken bij de opvang van ernstig gewonde verkeersslachtoffers. Hij is 8 jaar bestuurslid gewest van ATLS Nederland.
Dr Janssen hecht veel waarde aan de opleiding Orthopedie binnen Máxima Medisch Centrum. Daarom is hij aangesteld als plaatsvervangend opleider binnen deze opleiding. Ook is hij medeverantwoordelijk voor het opleiden van artsen tot orthopedisch chirurg. In 2015 wordt hij hoofdopleider in het Maxima Medisch Centrum.

  

Lidmaatschap beroepsorganisaties

  • European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy
  • International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine
  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging
  • Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie
  • Orde van Medisch Specialisten Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst

  

Beschikbaarheid en contact

Dr Janssen is beschikbaar op een vast spreekuur volgens afspraak in het Orthopedisch Centrum Máxima, locaties Eindhoven en Veldhoven. Operaties verricht hij op locatie Eindhoven. Bent u benieuwd naar de verdere werkzaamheden van de heer Janssen, volg hem via Twitter, LinkedIn of zijn eigen website:

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/pub/rob-pa-janssen-m-d/30/964/108

Twitter: https://twitter.com/#!/RPAJanssen

Websites: http://www.rpajanssen.nl, http://ocm.mmc.nl

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: