English

Leclercq, W.K.G.

Specialisme: chirurgie

Functie: chirurg

Aandachtsgebied(en): gastrointestinale en oncologische chirurgie

Telefoonnummer: (040) 888 85 50

Wouter Leclercq, chirurg, gastrointestinale en oncologische chirurgie

  
Ik heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Daarna volgde ik mijn opleiding tot chirurg in Máxima Medisch Centrum te Veldhoven / Eindhoven en het Universitair Medisch Centrum St Radboud te Nijmegen.
  

Ik begon in 2004 als arts in Máxima Medisch Centrum, vanaf 2005 als chirurg in opleiding en sinds 2013 als chirurg. In 2014 ben ik toegetreden tot de maatschap chirurgie als gecertificeerd chirurg, gastrointestinaal en oncologische chirurgie.

    

Aandachtsgebieden

Maag: bariatrische chirurgie, hernia diafragmatica

Darm: benigne en maligne darmchirurgie

Hepatopancreatobilliair (HPB): leverchirurgie, pancreaschirurgie (bij Catharina Ziekenhuis Eindhoven)

Bijnier: benigne en maligne bijnierafwijkingen

Buikwand: littekenbreuken na bariatrie of in combinatie met darmfisteling

 

Certificering:

2013 NVVH/NVGIC certificering gastro-intestinale chirurgie

2013 NVVH/NVCO certificering chirurgische oncologie

2013 European Surgical Board Qualification in surgical oncology

  
Kliniek
Ik ben gespecialiseerd in kijk(buis)operaties (laparoscopie) op verschillende organen in de buik. Mijn specialisatie kent een tweedeling in oncologie en gastrointestinale chirurgie (niet-oncologische) aandoeningen.

Gastro-intestinale chirurgie
Binnen Obesitas Centrum Maxima opereer ik patiënten die lijden aan extreem overgewicht / obesitas aan hun maag. Daarnaast verricht ik laparoscopische operaties bij patiënten met benigne darmaandoeningen, littekenbreuken (met of zonder fisteling) of een middenrifbreuk.

Oncologie
MMC is een regionaal verwijscentrum voor leverchirurgie, waarbij ik operaties verricht bij patiënten met kankeruitzaaiingen in de lever. Gelukkig kan ook deze chirurgie steeds vaker ook via een kijkoperatie worden verricht.

Ook is MMC een landelijk centrum voor bijnierafwijkingen waaronder bijnierkanker waarvoor ik ook de laparoscopische operaties uitvoer. Ook de meeste patiënten met darmkanker kunnen via een kijkoperatie door mij worden geholpen.

In samenwerking met het Catharina Ziekenhuis opereer ik tot slot ook patiënten met alvleesklierkanker.  

 

Onderwijs
Ik ben verantwoordelijk voor de begeleiding van co-assistenten (masterstudenten geneeskunde), die stage lopen in MMC voor het co-schap snijdend. Dit in samenwerking met de orthopedie, plastische chirurgie en urologie.

 

Wetenschap
Wetenschappelijk gezien richt ik me buiten de bovenstaande thema’s ook op patiëntenvoorlichting, informed consent en het gebruiken van internet en e-health in de chirurgische praktijk. Betere voorbereiding op een operatie kan voor een patiënt zeer waardevol zijn. Met behulp van verschillende hulpmiddelen probeer ik die voorbereiding te verbeteren.

Ik ben lid van de:

  • Nederlandse vereniging voor chirurgie (NVVH)
  • NVGIC
  • NVCO
  • NVGE
  • DSMBS
  • IFSO
  • Werkgroep leverchirurgie

Meer informatie:

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/wouterleclercq

Twitter: @Leclercqwouter

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: