English

Luijten, A.A.P.M.

Specialisme: chirurgie

Functie: chirurg

Aandachtsgebied(en): bariatrische chirurgie, laparoscopische darmchirurgie, proctologie en liesbreuk- en buikwandbreukchirurgie

Telefoonnummer: (040) 888 85 50

  

Arijan Luijten, chirurg
 
Arijan Luijten studeerde geneeskunde in Leuven (België). Hij volgende zijn opleiding tot chirurg in Lier en Antwerpen. Hij volgde in Brugge de vervolgopleiding voor bariatrisch chirurg: het opereren van mensen met een extreem overgewicht (morbide obesitas).
Luijen koos voor het vak vanwege de passie voor chirurgie: hij werkt graag met mensen en kan door operaties uit te voeren mensen rechtstreeks helpen. Zijn specialisatie in bariatrische chirurgie komt voort uit het begaan zijn met mensen met een extreem overgewicht: “deze mensen zitten dikwijls in meerdere opzichten in de put. Ze hebben dikwijls al alles geprobeerd om in de maatschappij terug te keren. Door ze te opereren kan ik ze eigenlijk hun gewone leven weer teruggeven. Deze mensen zijn daarom enorm dankbaar”, stelt Luijten.
 
Luijten begon in 2007 als fellow in Máxima Medisch Centrum, sinds 2008 is hij lid van de maatschap chirurgie van het ziekenhuis.
 
Luijten doet veel, maar niet alleen maar bariatrische chirurgie: hij opereert ook darmen, bijnieren en magen bijvoorbeeld. Zijn uitgangspunt is dat in principe alles endoscopisch (via kijkbuischirurgie) wordt geopereerd. De voordelen van kijkbuisoperaties zijn namelijk enorm: minder complicaties, minder pijn en minder littekens en vooral ook veel sneller weer thuis.
 

Luijten is een gedreven doener op chirurgisch gebied die het liefst de hele dag met mensen bezig is. Daarbij vindt hij ook de organisatorische kant van de zorg leuk: “mijn ambitie is een groot en goed centrum in Eindhoven te realiseren voor bariatrische chirurgie met nationale uitstraling”.

Luijten is lid van de:

  • Nederlandse vereniging voor chirurgie (NVVH)
  • BGES
  • DSMBS
  • IFSO

  

Bekkenzorg Máxima

Bekkenzorg Máxima biedt alle zorg voor klachten in en rondom het bekken aan mannen, vrouwen en kinderen. Iedere specialist kijkt vanuit zijn eigen specialisatie naar het probleem van de patiënt, ook ik als chirurg op het gebied van endometriose.

De patiënt staat centraal en wij als specialisten werken nauw met elkaar samen om de zorg op de patiënt af te stemmen. Door de korte toegangstijden en korte lijnen binnen Bekkenzorg Máxima sluiten de afspraken met de verschillende specialisten zoveel mogelijk op elkaar aan.

De patiënt weet in een zo kort mogelijke tijd wat er aan de hand is en krijgt een behandelplan om zo snel mogelijk van de klachten af te zijn. 

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: