English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Nieuwenhuizen, dr. L.

Nieuwenhuizen, dr. L.

Specialisme: interne geneeskunde

Functie: internist

Aandachtsgebied(en): Hematologie

Telefoonnummer: (040) 888 5320

   

Dr. Laurens Nieuwenhuizen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij startte de opleiding tot Interne Geneeskunde in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en zette deze voort in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Tussendoor werkte hij 3 jaar als arts-onderzoeker aan de hematologie-afdeling van de Van Creveldkliniek en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2014 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op bloed-geïnduceerde schade: de interactie tussen stollingen en ontstekingen. Dr. Nieuwenhuizen specialiseerde zich vervolgens in hematologie in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

   

Dr. Nieuwenhuizen behandelt zowel patiënten met goedaardige hematologische aandoeningen zoals bloedings- en stollingsziekten als patiënten met kwaadaardige aandoeningen zoals leukemie, lymfomen en multipel myeloom. In de besluitvorming over de gewenste behandeling is shared decision making voor dr. Nieuwenhuizen heel belangrijk. Hij benadrukt wat de opties zijn en begeleidt zijn patiënten in wat zij kunnen verwachten bij de verschillende geschetste scenario’s.

   

Vanaf 1 november 2015 werkt dr. Nieuwenhuizen als internist/hematoloog in Máxima Medisch Centrum en is hij lid van het opleidingsteam Interne Geneeskunde van MMC.

   

Wetenschap

Dr. Nieuwenhuizen heeft verschillende medisch wetenschappelijk onderzoeken uitgevoerd en publicaties op zijn naam staan. Zie pubmed voor een compleet overzicht van publicaties.

   

Ontvangen prijzen

  • Voordracht en 1e prijs voor beste abstract en voordracht Silencing of protease activated receptors prevents synovitis and cartilage damage following a joint bleed in hemophilic mic - 7th Congress European Association for Hemophilia and Allied Disorders
  • Christine Lee Haemophilia Journal Award voor beste artikel in Haemophilia in 2014
  • Prof. Dr. Heimburger Award voor onderzoek op het gebied van hemofilie
   

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Internisten Vereniging
  • Nederlandse Vereniging voor Hematologie
  • Nederlandse Vereniging van Hemofilie Behandelaars
  • European Hematology Association
  • International Society on Thrombosis and Haemostasis
  • American Society of Hematology
  • World Federation of Hemophila
E-mail de webmaster

Meer MMC websites: