English

Maxima Medisch Centrum Medewerkers Wall Bake, dr. A.W.L. van den

Wall Bake, dr. A.W.L. van den

Specialisme: interne geneeskunde

Aandachtsgebied(en): nefrologie

Telefoonnummer: (040) - 888 63 00

Dr. Van den Wall Bake studeerde geneeskunde aan de universiteit Leiden en specialiseerde zich in interne geneeskunde in het Diakonessenhuis in Hilversum en het Academisch Ziekenhuis Leiden.

 

Dr. Van den Wall Bake specialiseerde zich vervolgens binnen de interne geneeskunde op nefrologie; het vakgebied dat zich bezig houdt met nieraandoeningen. Hij promoveerde ook op een onderwerp in deze specialisatie met het proefschrift getiteld ”Synthesis of IgA subclasses in patients with IgA nephropathy”

 

Tot 1994 werkte Dr. Van den Wall Bake als onderzoeker en universitair docent. In 1994 begon Dr. Van den Wall Bake als internist-nefroloog in het St Joseph ziekenhuis, dat later Máxima Medisch Centrum locatie Veldhoven werd. Hij heeft als bijzondere aandachtgebieden nierziekten, hogebloedruk (hypertensie), dialyse, niertransplantatie.

 

Ook op het gebied van opleiding en wetenschap is Dr. Van den Wall Bake actief: tien jaar was hij actief als opleider interne geneeskunde. Bovendien heeft hij vele publicaties over de immunologische ontstaanswijze van IgA nefropathie, maar ook nefrologische en immunologische onderwerpen op zijn naam staan.

 

Dr. Van den Wall Bake heeft een breed professioneel netwerk in binnen en buitenland. Hij is lid van de Nederlandse Internisten Vereniging, Nederlandse Federatie Nefrologie, International Society of Nephrology en American Society of Nephrology.

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: