5 september 2020

Digitale bijeenkomst voor patiënt en naasten na opname IC

Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care (IC)? Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben.

Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen een digitaal IC-café. Een online bijeenkomst via Zoom waar het uitwisselen van informatie, het beantwoorden van vragen en het geven en ontvangen van steun centraal staat. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de IC.

28 september: Post Intensive Care Syndroom
De eerstvolgende bijeenkomst staat in het teken van het Post Intensive Care Syndroom (PICS), zowel voor de patiënt als zijn naasten (PICS-F). PICS is een verzameling van symptomen waarvan patiënten last kunnen krijgen, nadat ze zijn opgenomen op de IC. Zorgverleners en ervaringsdeskundigen zullen u informatie geven over dit onderwerp. Er is alle ruimte voor vragen, maar vooral ook voor contact met elkaar, zodat u uw ervaringen kunt uitwisselen met anderen en van elkaar kunt horen hoe anderen omgaan met het leven na de intensive care.

Wanneer
Maandag 28 september 2020 van 19.30 tot 20.30 uur.

Aanmelden
Aanmeldingen of vragen over deze bijeenkomst kunt u sturen naar ICcafe@mmc.nl. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging per mail, met daarin de uitleg en link naar de Zoombijeenkomst.

Let op: Het aantal deelnemers is beperkt. Bij een groot aantal inschrijvingen zal een tweede sessie op een ander moment georganiseerd worden.

De volgende bijeenkomst van het IC-café vindt plaats op 23 november. Het onderwerp is ‘delier’ (verwardheid ontstaan tijdens opname op de IC).

Voor meer informatie kunt u kijken op www.icconnect.nl.