5 februari 2020

Eerste IC-Café in de regio

Een verblijf op de Intensive Care (IC) kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis nog veel impact kan hebben.

Máxima MC en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen het IC-café: een plek waar patiënten, hun naasten en zorgverleners in een informele sfeer informatie en ervaringen kunnen uitwisselen over de opname en verblijf op de intensive care. Tijdens deze bijeenkomsten staat er steeds een onderwerp centraal wat te maken heeft met een verblijf op de intensive care.

Onderwerpen en data 2020
• 23 maart, het Post Intensive Care Syndroom, PICS/PICS-F = geannuleerd
• 25 mei, delier = geannuleerd
• 28 september, spierzwakte
• 23 november, depressie en angst

Tijdens de bijeenkomsten zullen er presentaties gegeven worden door zorgverleners en ervaringsdeskundigen. Daarna is er alle ruimte voor vragen en discussie, maar vooral ook voor contact met elkaar, zodat u uw ervaringen kunt uitwisselen met anderen en van elkaar kan horen hoe anderen omgaan met het leven na de intensive care.

Locatie
Het IC café wordt georganiseerd in ’t Patronaat, Blaarthemseweg 18 in Veldhoven. Bij binnenkomst ontvangt u een gratis kopje koffie of thee. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en rolstoeltoegankelijk.

Aanvang
19.00 uur. Inhoudelijke programma start om 19.30 en duurt tot 21.30 uur.
Toegang tot het IC café is gratis en inschrijving is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.icconnect.nl.