21 april 2020

Poliklinieken starten zorg langzaam weer op

Poliklinieken starten zorg langzaam weer op

Hoewel de coronacrisis nog lang niet voorbij is, wordt de situatie in Nederland langzaam stabieler. In Máxima MC betekent dit dat we langzamerhand weer meer zorg kunnen aanbieden aan andere patiënten. We beginnen vanzelfsprekend met de patiënten die de zorg het hardst nodig hebben. Deze situatie wordt beoordeeld door onze artsen en door de huisartsen.

De afgelopen tijd hebben we alleen acute zorg kunnen verlenen. Ons ziekenhuis stond voornamelijk in het teken voor zorg aan coronapatiënten en acute zorg (bijvoorbeeld voor traumagevallen, zwangeren en oncologische patiënten). Dat heeft onvermijdelijk gezorgd voor een achterstand in de ‘normale’ ziekenhuiszorg. Met behulp van webcamconsults en telefonische gesprekken hebben onze artsen gelukkig een deel van de poliklinische afspraken door kunnen laten gaan.

Nu herstarten we voorzichtig. Stapsgewijs wordt de medisch noodzakelijke zorg de komende tijd verder uitgebreid. Dit betekent niet dat MMC gaat draaien zoals voorheen: we hebben nog steeds te maken met een hoge druk op de intensive care en beperkt beschermingsmiddelen tot onze beschikking. In het ziekenhuis zijn alle benodigde maatregelen genomen om afspraken voor zowel patiënt als zorgverlener veilig te laten verlopen. We doen ons best om uiteindelijk iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Op de informatiepagina coronavirus vindt u meer informatie over de stand van zaken en een overzicht van veelgestelde vragen over uw afspraak, behandeling of bezoek.