4 juli 2017

Nog steeds Gouden Smiley voor Kindergeneeskunde MMC

De afdeling Kindergeneeskunde van Máxima Medisch Centrum in Veldhoven blijft in het bezit van een Gouden Smiley, een kwaliteitskeurmerk dat Stichting Kind en Ziekenhuis uitreikt voor de excellente zorg aan kinderen en de voorzieningen voor kinderen en hun ouders. Máxima Medisch Centrum is het enige ziekenhuis in de regio Zuidoost-Brabant met dit gouden keurmerk.

De Gouden Smiley is in 2013 voor het eerst toegekend aan de afdeling Kindergeneeskunde, omdat verpleegkundigen en artsen erg kindvriendelijk zijn, veel aandacht besteden aan het zoveel mogelijk voorkomen van pijn bij jonge patiënten, en angst en stress bij kinderen en hun ouders serieus nemen. Daarnaast geven ze duidelijke informatie geeft over de behandeling en verzorging, waarbij kinderen en hun ouders steeds centraal staan.

Bijzonder kindgericht
De Gouden Smiley is een keurmerk voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Daarbij hoort ook voortdurend ervaringen vastleggen van kinderen en hun ouders. Máxima Medisch Centrum voldoet nog steeds aan alle eisen en mag zich dus ook de komende jaren een bijzonder kindgericht ziekenhuis noemen.
Stichting Kind en Ziekenhuis is al veertig jaar dé patiënten- en consumentenorganisatie voor kinderen en hun ouders in de zorg in het ziekenhuis, thuis of elders. De Stichting kent de Bronzen, Zilveren of Gouden Smiley toe aan zorgorganisaties die voldoen aan strenge criteria.