21 maart 2019

Meer weten over patiëntenportaal MijnMMC?

Meer weten over patiëntenportaal MijnMMC?

Sinds 2014 is het voor onze patiënten mogelijk om via patiëntenportaal MijnMMC hun medische gegevens online in te zien. Tegenwoordig is het voor velen steeds vanzelfsprekender om zaken digitaal te regelen. Maar wellicht vindt u het fijn om hierbij wat extra ondersteuning te krijgen. Volg dan een MijnMMC voorlichtingsbijeenkomst en/of volg de gratis cursus ‘Met DigiD in MijnMMC’.

MijnMMC voorlichtingsbijeenkomst

Het kan zijn dat u pas net met MijnMMC werkt en hier nog wat meer handigheid in zou willen krijgen. Of dat u overweegt om het portaal te gaan gebruiken, maar dit spannend vindt omdat u niet precies weet hoe het werkt en wat u ermee kunt. Sluit dan vrijblijvend aan bij één van onze voorlichtingsbijeenkomsten over MijnMMC.

Programma

  • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
  • Korte introductie over veilig inloggen met DigiD verzorgd door de Bibliotheek Eindhoven en Digitolk
  • Demonstratie van MijnMMC
  • Zelf aan de slag met MijnMMC: medewerkers van MMC helpen u op weg
    U oefent bijvoorbeeld met het inplannen van een herhaalafspraak of invullen van een vragenlijst via het portaal.

De bijeenkomst duurt inhoudelijk 1,5 uur. Het is op dit moment niet mogelijk om u voor nieuwe bijeenkomsten in te schrijven. In de toekomst worden bij voldoende animo op verzoek vaker dergelijke voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. U kunt uw interesse hiervoor per mail bij ons kenbaar maken.

Cursus ‘Met DigiD in MijnMMC’

Wij vinden het belangrijk dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Daarom kunt u alleen zelf inloggen op het portaal, via uw persoonlijke DigiD met een controle via sms of de DigiD app. Steeds meer overheidsinstellingen werken met DigiD. Heeft u hiermee nog niet zoveel ervaring? En wilt u graag leren hoe u veilig en gemakkelijk kunt inloggen in MijnMMC of websites van de overheid, zoals MijnOverheid en MijnSVB? Volg dan de gratis cursus ‘Met DigiD in MijnMMC’, verzorgd door de Bibliotheek Eindhoven en Stichting Digitolk.

Programma
De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 2 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het computerlokaal van Máxima MC aan Ds. Th. Fliednerstraat 1 in Eindhoven. Omdat MMC het belangrijk vindt om via MijnMMC meer regie te geven over de eigen gezondheid, is deelname aan de cursus voor patiënten van MMC gratis. Bent u geen patiënt bij MMC en wilt u toch graag deelnemen aan een DigiD cursus? Bezoek dan de website van de Bibliotheek Eindhoven voor meer informatie.

Om de cursus goed te kunnen volgen, is het belangrijk dat u overweg kunt met internet en computer of tablet. En dat u een e-mailadres heeft en thuis beschikt over een internetaansluiting.
Heeft u nog geen ervaring met de computer en internet? Volg dan eerst de cursus Klik & Tik van de Bibliotheek Eindhoven en Stichting Digitolk. Bezoek de website van de Bibliotheek Eindhoven voor meer informatie.

Het is op dit moment niet mogelijk om u voor een nieuwe cursus in te schrijven. In de toekomst worden bij voldoende animo op verzoek vaker DigiD cursussen bij MMC georganiseerd. U kunt uw interesse hiervoor per mail bij ons kenbaar maken.

Graag tot ziens op één van de MijnMMC bijeenkomsten!