‘De operatie kwam als een redding’

Janine Vlemmix (49), Nuenen

Janine Vlemmix onderging een gastric bypass operatie bij Obesitas Centrum Máxima. Als ze terug kijkt op haar leven, was ze al veertig jaar bezig met afvallen. Om een gezond BMI te krijgen moest ze veertig kilo afvallen. Drie weken na de operatie is ze al 8,5 kilo kwijt en strijdbaar tegen de kilo’s.

“Ik kamp al mijn hele leven met overgewicht, en diverse diëten hebben de revue gepasseerd. Als jong kind gebruikte ik al modifast en op mijn elfde ging ik met mijn moeder naar de WeightWatchers. Ik ben wel ooit 25 kilo afgevallen, maar dat kwam er ook snel weer aan. Een operatie tegen overgewicht (bariatrie) had ik voorheen nooit overwogen, dat was een stap te ver voor mij. Totdat mijn lichaam begon te protesteren, toen kon ik er niet meer omheen.”

“Op de website van MMC ben ik gaan zoeken naar de mogelijkheden op het gebied van een operatie tegen extreem overgewicht en zo kwam ik terecht bij Obesitas Centrum Máxima. Ik zag dat er een informatieavond was en ben hier met lood in mijn schoenen heen gegaan. Maar het tegenovergestelde bleek: de informatieavond voelde juist als een warm bad. De boodschap van de chirurgen: ‘wij zijn hier om jullie te helpen’ voelde als een redding, want ik kon het niet meer alleen.”

“Na deze informatieavond ging alles snel. Ik heb me de volgende dag meteen aangemeld voor het programma met een operatie en een paar weken later lag ik op de operatietafel. Het hele proces is behoorlijk ingrijpend in je leven. Gelukkig biedt Obesitas Centrum Máxima in totaal vijf jaar begeleiding aan om patiënten met overgewicht een nieuwe levensstijl aan te leren. Zo is er zelfs een e-coachingsmodule, waarmee je ook begeleiding vanuit huis krijgt en met andere patiënten contact kunt hebben. Zo sta ik er nooit alleen voor.”

16 maanden later..

Inmiddels 16 maanden later, met heel wat kilo’s minder, heeft Janine het gevoeld dat ze er weer helemaal is. Ze haalt meer energie uit de zaken die ze weer kan en dat werkt motiverend. Van kledingmaat 50-52 ging ze naar maat 42. De complimenten vliegen haar om de oren. Maar de gezondheidswinst is voor haar toch het belangrijkst. “De knieklachten die ik voorheen had, zijn nu een heel stuk minder. Lopen en fietsen gaat zonder klachten en ik kan zelfs een dagje winkelen zonder pijnstilling. Voorlopig dus geen nieuwe knie voor mij!”

Informatiepakket

Vraag gratis een informatiepakket van het obesitascentrum aan

Vraag het informatiepakket aan