‘De loopband is mijn beste vriend geworden’

Slechts enkele maanden voor haar bruiloft ondergaat Angela (35) in november 2013 een maagverkleinende operatie in Obesitas Centrum Máxima. Inmiddels weegt ze nog maar de helft van haar oorspronkelijke lichaamsgewicht. Nu vertelt ze over haar ervaringen.

“Vanaf mijn keuze voor een operatie ben ik er volledig voor gegaan. Ik woog op mijn zwaarst ruim honderdvijftig kilo en had vele diëten geprobeerd, maar geen enkel resultaat was blijvend. De screeningsdag in oktober zal ik altijd onthouden. Ik was ontzettend zenuwachtig, maar mocht direct door voor de operatie! Al een maand later kon ik terecht. Chirurg Wouter Leclercq, die me opereerde, stelde me gelukkig op mijn gemak op de operatiekamer door grapjes te maken.”

Groepssport
“Ook na de operatie werd ik goed begeleid; de uitgebreide nazorg zie ik als een groot voordeel van Obesitas Centrum Máxima. Vooral de training met een fysiotherapeut heeft me geholpen. Met een persoonlijk trainingsprogramma ging ik drie keer per week aan de slag. Het was fijn om hierbij anderen om me heen te hebben. Als obesitaspatiënt voelde ik me een eenling, maar hier konden we elkaar er doorheen slepen. Ik heb nog steeds regelmatig contact met lotgenoten.”

Bruidsjurk
“Een tijdje na de operatie werd het me allemaal te veel. Ik zou in april gaan trouwen en ik had vooral geen idee welke maat mijn bruidsjurk zou moeten zijn. Gelukkig staat er dan direct een medisch psycholoog van MMC klaar. En de bruidswinkel zorgde voor een jurk in twee maten, zodat er zeker één zou passen. Uiteindelijk werd het een prachtige bruiloft om nooit te vergeten!”

Resultaat
“Terwijl de training langzaam afgebouwd werd, moest ik steeds meer zelf aan de slag. De loopband is mijn beste vriend geworden. Ik ga drie keer per week naar de sportschool én drie keer per week hardlopen. Nu weeg ik nog tachtig kilo. Anderhalf jaar geleden was ik bang dat ik mijn kinderen niet oud zou zien worden, nu sta ik met ze op de trampoline. Het was een heftige periode, maar ik zou het zo weer doen.”

Angela’s partner Alex:

“Eigenlijk was Angela altijd tegen een maagverkleining. Het was de ‘makkelijke weg’, vond ze. Jarenlang liep ze bij Weight Watchers en viel ze af, om vervolgens weer aan te komen. Hoewel ze al een tijdje rondliep met het idee van een operatie, vertelde ze het mij plotseling. Ik kwam thuis en het eerste wat ze zei was: ‘ik wil een operatie’. Dat was schrikken, maar ik steunde haar direct. In die periode was ik veel weg voor mijn werk. Gelukkig kon ik na de operatie een week thuisblijven om er voor haar en de kinderen te zijn. Na de operatie is ons leven echt veranderd. We kunnen weer naar een pretpark met de kinderen en gaan weer uit eten. Haar conditie is nu zelfs beter dan die van mij!”

Informatiepakket

Vraag gratis een informatiepakket van het obesitascentrum aan

Vraag het informatiepakket aan