11 juni 2024

Informatiebijeenkomst over behandeling bij obesitas

Woensdag 26 juni van 18.30 tot 19.30 uur, locatie Eindhoven

Het team van het obesitascentrum van Máxima MC nodigt u uit voor een speciale informatiebijeenkomst op woensdag 26 juni van 18.30 tot 19.30 uur. Tijdens deze avond informeert het team u over de behandelmogelijkheden bij ernstig overgewicht. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen aan het team. Meld u aan via obesitascentrum@mmc.nl of vul onderstaand formulier in.

Obesitas is een chronische ziekte, waarbij er sprake is van een ernstige vorm van overgewicht. Obesitas kan verschillende gezondheidsrisico’s en klachten geven. Zo geeft het een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes, een verhoogd cholesterolgehalte of een verhoogde bloeddruk. Gewichtsafname leidt tot afname van het risico op deze ziekten.

Programma informatiebijeenkomst obesitas

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft het team van het obesitascentrum u uitleg over de verschillende behandelingen bij obesitas: wat houden de behandelmogelijkheden in en wie komen hiervoor in aanmerking? Aan bod komen de gecombineerde leefstijlinterventie, eventuele behandeling met medicijnen buiten het ziekenhuis (zoals Saxenda) en het behandeltraject met intensieve begeleiding en een maagverkleinende operatie (de gastric bypass of gastric sleeve).

Voor wie?

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de behandelmogelijkheden bij obesitas. Uiteraard mag u iemand meenemen. Deelname is gratis.

Wanneer?

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op woensdag 26 juni 2024 van 18.30 tot 19.30 uur.

Waar?

Máxima MC, locatie Eindhoven
Huiskamer obesitascentrum, route 191
Ds. Th. Fliednerstraat 1, 5631 BM Eindhoven

Aanmelden voor informatiebijeenkomst obesitas

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar obesitascentrum@mmc.nl, met als onderwerp ‘informatiebijeenkomst’. We vragen u uw naam door te geven en met hoeveel personen u de bijeenkomst wilt bijwonen. Ook is het mogelijk u via onderstaand formulier aan te melden. Na het invullen van uw gegevens, krijgt u de vraag om uw gegevens te controleren en om een code te typen. Daarna bent u aangemeld.

Aanmeldformulier informatiebijeenkomst

  • Wij vragen u om uw contactgegevens zodat wij (indien nodig) contact met u kunnen opnemen over de bijeenkomst. Bekijk ook onze privacystatement.