Ervaring nieuwe heup: ‘Ondanks de afstand wilde ik per se naar het Máxima’

In oktober 2010 kreeg Arjan Berfelo een prothese in zijn rechter heup bij Orthopedisch Centrum Máxima van Máxima MC. Daar zei de orthopeed al dat hij hem over twee jaar weer terug verwachte voor zijn andere heup. De orthopeed had gelijk. In oktober 2012 is Arjan door slijtage ook aan zijn linker heup geholpen.

“Als fanatiek sportman merkte ik op een gegeven moment dat mijn rechter heup niet meer goed functioneerde. Ik had minder bewegingsvrijheid, het gevoel dat er iets blokkeerde en op den duur werd het zelfs erg pijnlijk. Dat was de reden om in te grijpen en mijn versleten heup aan te pakken.”

“Door een vriend kwam ik in contact met een orthopeed van Orthopedisch Centrum Máxima. Hij wees me erop dat ze hier mijn heup konden vervangen door keramisch materiaal, hetgeen in mijn omgeving nog niet gedaan werd. Qua techniek op het gebied van orthopedie zijn ze bij Orthopedisch Centrum Máxima ver, dat was de reden dat ik me daar wilde laten behandelen. Ondanks de grote afstand die ik af moest leggen vanuit het Overijsselse Haaksbergen, besloot ik voor een totale heupprothese te gaan bij Orthopedisch Centrum Máxima. Bij deze operatie wordt het eigen heupgewricht, dus zowel de heupkop als heupkom vervangen.”

“Ongeveer een jaar later kreeg ik last van mijn andere heup. Het gevoel was heel anders, waardoor niet meteen tot me doordrong dat ook deze heup versleten was. Maar de pijn van de eerste keer wilde ik niet nog een keer meemaken. Daarom ben ik, door de goede ervaringen bij de eerste heup, ook voor een tweede totale prothese naar Orthopedisch Centrum Máxima gegaan.”

“Plannen voor de toekomst met mijn nieuwe heupen heb ik genoeg. Grote afstanden lopen en fitnessen moet uiteindelijk weer tot de mogelijkheden behoren. Doordat ik op dit moment meer doe dan mijn lichaam toelaat, merk ik dat mijn heup nog erg gevoelig is. Maar als ook de linker heup uiteindelijk net zo goed herstelt als zijn voorganger, hoor je mij niet klagen.”