1 juli 2021

Steeds meer orthopedische operaties hervat in MMC

Na een aantal zware maanden gaat het eindelijk de goede kant op in MMC. Er zijn steeds minder patiënten met corona op de verpleegafdelingen en de intensive care. Ook worden onze medewerkers minder vaak ziek. Dat betekent dat we steeds meer ruimte krijgen om ook operaties die minder spoedeisend zijn te hervatten. Dit geldt onder andere voor orthopedische operaties, zoals knie– en heupprotheses, operaties aan de voorste kruisbanden en voet- en schouderoperaties.

De laatste tijd moesten we helaas veel operaties uitstellen die minder spoedeisend waren. Voor dit soort operaties is de wachttijd langer dan normaal. We begrijpen dat dit erg vervelend is. Er wordt dan ook hard gewerkt aan het verkorten van de wachttijden. Gelukkig kunnen we steeds meer van dit soort operaties inplannen, ook in de zomerperiode.

Per week bekijken we wat er mogelijk is. Per patiënt bekijkt de medisch specialist goed wie het snelst zorg nodig heeft. Met deze patiënten nemen wij persoonlijk contact op. We kunnen op dit moment nog niet voor iedere patiënt precies aangeven wanneer een operatie zal plaatsvinden. We vragen u niet zelf te bellen of uw operatie al is ingepland. Neem wel contact met ons op als uw situatie verslechtert.

Afspraak in MMC

Komt u binnenkort naar Máxima MC? We leggen u graag uit wat u kunt verwachten.