Beleef het ziekenhuis in 360°

Een levensechte beleving van je ziekenhuisbezoek/behandeling
Máxima MC bereidt patiënten met 360°-video’s voor op behandelingen. De voorlichting wordt beleefd met behulp van een virtual reality bril. Dit zorgt voor een levensechte beleving, waarin je al vóór de behandeling te zien krijgt wat je in het ziekenhuis te wachten staat.

Zo bieden we een VR-video van een bevalling via de keizersnede voor aanstaande moeders en kinderen kunnen zien hoe gips afgezaagd wordt. Het voelt alsof u erbij bent, in de operatiekamer of de gipskamer.

Er wordt een unieke ervaring gecreëerd, volledig aangepast op de moderne informatiebehoefte van patiënten. Deze realistische beleving geeft meer controle en vertrouwen waardoor de angst vermindert. De video’s kunnen overal bekeken worden, wanneer een smartphone en speciale bril beschikbaar zijn. Op de bril speelt u de speciale Infor-Med app af, deze is te downloaden in de App-store. Door de bril op te zetten, beleeft u de medische voorlichting in 360 graden virtual reality.

Met technische ondersteuning van de Health Innovation Campus, Brainport Development en Visyon360 werd in 2016 de eerste virtual reality video gelanceerd die kinderen in het Máxima voorbereidt op bloedprikken. Inmiddels zijn er meerdere video’s gemaakt over behandelingen waar veel patiënten angstig voor zijn: een keizersnede of gips afzagen bij een kind. Ook zijn er video’s ter voorlichting, zoals over abnormaal vaginaal bloedverlies bij vrouwen en liesbreukoperaties, waarvoor in MMC veel aandacht is.

Download de Infor-Med app

U kunt de beschikbare 360 video’s nu bekijken via de app Infor-med.

Downloaden op smartphone of tablet

  • Ga naar de App Store, Google Play of de Microsoft Store en zoek op ‘Infor-Med
  • Kies rechtsonder ‘Infor-med library’ en klik vervolgens op het logo van Máxima MC. Vervolgens kunt u de 360 video naar keuze bekijken

Of bekijk de video’s hier: