English

Maxima Medisch Centrum Over MMC Nieuwsoverzicht MMC sluit aan bij de landelijke campagne Alert Online

MMC sluit aan bij de landelijke campagne Alert Online

3 oktober 2016

Van 3 oktober t/m 14 oktober 2016 organiseert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) de campagne ‘Alert Online’. Gedurende twee weken vraagt Alert Online met een gevarieerd programma aandacht voor cyber security. Máxima Medisch Centrum sluit aan bij deze overheidscampagne.

 

Rondom de Alert Online-weken vraagt MMC ook haar patiënten stil te staan bij veilige omgang met online informatie en persoonlijke gegevens. Vraagt u zich af hoe veilig uw digitale gedrag is en hoe groot uw kennis over digitale veiligheid is? U kunt het testen met een quiz. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op  http://www.nederlandveiligonline.nl/quiz/.

 

Thema Alert Online 2016: Cyber skills – weten, kunnen en doen!

In Nederland zijn we steeds vaker en langer online. Op het werk, op school, thuis of onderweg. Met onze telefoon, tablet of computer. Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust dat dit risico’s met zich meebrengt. Zo kunnen we met één muisklik onbedoeld onze eigen computer of zelfs een heel netwerk besmetten. Of creditcardgegevens in handen geven aan criminelen.

Alert zijn op de risico’s is dus belangrijk. Maar weten we ook wat kunnen doen om ze te verminderen? Alert Online, een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten. Voor jong en oud en van werkvloer tot boardroom. Met duidelijke en praktische tips en trucs over hoe we veilig online kunnen zijn.

 

Gedeelde verantwoordelijkheid

Alert Online richt zich op een brede doelgroep: de overheid, wetenschap, het bedrijfsleven én op consumenten. De digitale wereld verbindt ons allemaal in toenemende mate. Dat maakt cyber security tot een gedeelde verantwoordelijkheid. We moeten samen investeren in onze digitale veiligheid. We moeten van elkaar leren en elkaar versterken op het gebied van cyber security. Zo dragen we allemaal bij aan een open en veilig digitaal Nederland.

Ook wij als ziekenhuis zijn ons bewust van de vele vertrouwelijke gegevens die we moeten bewaken. We kunnen dat alleen als ook onze patiënten, samenwerkingspartners, leveranciers etc. ook alert online zijn. We moeten het samen doen. Helpt u mee?

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.alertonline.nl

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: