English

Partners

MMC is behalve een zorginstelling tevens een medisch en wetenschappelijk instituut. Op deze drie gebieden werkt MMC samen met partners om zorg en service te verbeteren en kennis verder te vergroten.

Partners in zorgketen
In de zorg gaat het daarbij om samenwerkingspartners in de zorgketen bijvoorbeeld:

Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ), Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE), Verpleeghuizen Vitalis WoonZorg Groep en Kempenhof, GGD's en ambulancediensten van de regio, Velthuiskliniek en Stimezo, Diagnostisch Centrum Eindhoven (DCE), Bloedafnamedienst Regio Eindhoven en Revalidatiecentrum Blixembosch.

Partners bij opleiden en wetenschappelijk onderzoek
Voor het opleiden van basis artsen en medisch specialisten, evenals wetenschappelijk onderzoek zijn de relaties van MMC met universiteiten natuurlijk belangrijk. Partners in dit kader zijn met name de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. Op het gebied van opleidingen wordt verder samengewerkt met de ROC en fontys hogeschool. Universiteiten waarmee wordt samengewerkt op het gebied van onderzoek en wetenschap zijn die van Eindhoven, Tilburg, Leiden en Nijmegen. 

Maatschappelijke partners
Ook maatschappelijk steunt MMC initiatieven op het gebied van gezondheid en cultuur. Zo is MMC dé medisch partner van Marathon Eindhoven en is het supporter van het Music Master Program.

Ronald McDonald huis
Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant bevindt zich op het terrein van Máxima Medisch Centrum. Ons ziekenhuis beschikt over een afdeling neonatale intensive care, een kinderafdeling en een afdeling waar zwangere vrouwen met een bedreigde zwangerschap zijn opgenomen. De gasten van het Ronald McDonald huis zijn vooral gezinsleden van (te vroeg geboren) kinderen en aanstaande moeders met een bedreigde zwangerschap. Zij kunnen binnen een paar minuten bij hun kind zijn.

Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant telt acht gastenkamers, allemaal met eigen badkamer en een televisie. Er is een eetkeuken waarin de gasten zelf kunnen koken. Ook heeft het Huis twee woonkamers en de Raphael speelkamer, een aparte speelruimte voor de kinderen waar men tevens gebruik kan maken van de computer. In de linnenkamer kunnen ouders hun eigen was doen. Het Huis heeft een tuin en er kunnen fietsen worden geleend om boodschappen te doen of een stukje te fietsen ter ontspanning.

Meer informatie...

Medsim
Máxima Medisch Centrum is samenwerkingspartner van Medsim. Medsim biedt multidisciplinaire teamtrainingen voor medische professionals in een veilige en realistische simulatieomgeving. Het centrum levert met onderzoek en innovatieve simulatietrainingen een fundamentele bijdrage aan de patiëntveiligheid.

Meer informatie...

MMC Eindhoven Ziekenhuis
E-mail de webmaster

Meer MMC websites: