Intensive Care tijdens corona

Op de intensive care staat een heel team van artsen, verpleegkundigen en andere professionals klaar om zo goed mogelijk voor uw naaste te blijven zorgen.

Bezoek

Een patiënt mag in de kliniek één bezoeker per keer ontvangen. Nu de vakantie voorbij is, neemt ook de bezetting in de kliniek weer toe. Om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen, vragen we bezoekers tijdens bezoekuren in Máxima MC daarom om met maximaal één persoon per keer bij de patiënt aanwezig te zijn. Gedurende de dag heeft de patiënt de mogelijkheid om verschillende personen te ontvangen. Bezoekers kunnen elkaar buiten het ziekenhuis afwisselen. Zo voorkomen we voor ieders veiligheid onnodige drukte in het ziekenhuis.

Wat kunt u doen?

Wij adviseren u om een dagboek bij te houden. Deze zijn verkrijgbaar op de IC, maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van een eigen schriftje. Ook een blog bijhouden en alle WhatsApp berichtjes van uw naaste bewaren is een optie. Het helpt u wellicht om uw gedachten een plekje te geven, u kunt er vragen in opschrijven en u kunt dagelijkse dingen die gebeuren bijhouden. Het helpt u en uw naaste om straks in de herstelperiode de opname op de intensive care te verwerken.

Wellicht zullen wij u vragen de leer-me-kennen poster in te vullen. Hiermee krijgen we een beeld van wie uw naaste is, hoe hij/zij aangesproken wil worden, hoe zijn/haar familie eruit ziet, of hij/zij een huisdier heeft. Deze informatie kan ons helpen bij het stellen van vragen als uw naaste weer wat wakkerder wordt.

Muziek heeft een positief effect op het herstel van de patiënt. Het geeft afleiding en zorgt voor oriëntatie. Op de IC zijn boxjes aanwezig welke aangesloten kunnen worden op een smartphone of tablet. Wanneer u deze meebrengt, met daarop wellicht een Spotifylijst, kan hier gebruik van gemaakt worden.

Meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus in Máxima MC.

Beeldbellen

We zijn ons er bewust van hoe verschrikkelijk het is om niet of beperkt op bezoek te kunnen komen. Met tablets en telefoons zorgen we waar mogelijk voor een videoverbinding met u thuis, om toch contact te houden.

Beeldbellen via Whatsapp

 • Zorg dat er een smartphone bij uw naaste in de lade van het nachtkastje komt te liggen
 • Zorg dat deze verbonden is met het WiFi-netwerk van het ziekenhuis
 • Zet onder contactpersonen uw nummer onder de naam 1e contactpersoon en dat van de 2e contactpersoon ook
  • Zo kan de verpleegkundige snel uw nummer vinden en hoeft ze niet eerst op zoek naar een naam
  • Dus bijvoorbeeld 1e contactpersoon 06-12345678       2e contactpersoon 06-345788890
 • De verpleegkundige zal zelf met u beeldbellen wanneer daar tijd voor is; dit kan per dag verschillen gezien de zorg te allen tijde voor gaat
 • Uiteraard mag u, wanneer u de afdeling belt voor informatie, altijd vragen of er tijd is voor beeldbellen

Beeldbellen via Skype/Facetime

 • Op de IC is een tablet aanwezig waarop Skype en Facetime geïnstalleerd is
 • Zorg dat u de Skype of Facetime app op uw tablet of smartphone installeert
 • Geef de verpleegkundige telefonisch door onder welk account u te vinden bent in Skype of Facetime
 • De verpleegkundige zal zelf met u beeldbellen wanneer daar tijd voor is; dit kan per dag verschillen gezien de zorg te allen tijde voor gaat
 • Uiteraard mag u, wanneer u de afdeling belt voor informatie, altijd vragen of er tijd is voor beeldbellen