English

Maxima Medisch Centrum Patiënten In het ziekenhuis Pre Operatieve Screening Welke anesthesiologische technieken zijn er?

Welke anesthesiologische technieken zijn er?

Algehele anesthesie/narcose: Patiënt slaapt, het hele lichaam wordt tijdelijk verdoofd en u bent tijdelijk buiten bewustzijn.

Regionale verdoving/anesthesie: Hierbij wordt een gedeelte van het lichaam bijvoorbeeld een arm of een been tijdelijk gevoelloos en bewegingloos gemaakt.

Door een verdovingsmiddel rond een zenuw te spuiten kunnen zenuwbanen tijdelijk worden uitgeschakeld.  

Voorbeelden hiervan zijn een Plexus, Bierse, Poplitea block.

Spinale anesthesie (ruggenprik): De zenuwbanen die vanuit het onderlichaam naar de benen lopen worden door middel van een ruggenprik verdoofd. Hierbij wordt door het verdovingsmiddel tijdelijk het gehele onderlichaam en benen gevoelloos en bewegingsloos  gemaakt. De prik komt niet in de buurt van het ruggenmerg en kan dus niet beschadigd raken.

Lokale anesthesie/plaatselijke verdoving: Hierbij wordt een klein stukje van de huid plaatselijk verdoofd.

Sedatie/een roesje: patiënt wordt licht slaperig gemaakt waardoor de patiënt comfortabel de procedure kan ondergaan. Wordt soms in combinatie gegeven met een spinale verdoving.

Retrobulbaire anesthesie: De verdoving wordt achter het oog gespoten zodat de oogzenuw verdoofd is. Deze verdoving wordt gegeven bij oogoperaties.

Telefoon: (040) 888 50 30

E-mail de webmaster

Meer MMC websites: