Mol, dhr. S.J.M.

  • Functie longarts
  • Contact 040 888 61 00
  • Aandachtsgebieden COPD en longrevalidatie, astma en disfunctioneel ademen, slaapgeneeskunde (apneu)

Longarts Stijn Mol heeft zich toegelegd op astma/COPD, longrevalidatie, slaapgeneeskunde en insectenallergie. Hij is betrokken bij het longrevalidatieprogramma, in MMC ontwikkeld door expertise centrum Flow. “Door middel van revalidatie werken astma/COPD-patiënten aan hun conditie en krijgen ze weer grip op hun beperkingen, waardoor ze uit een negatieve spiraal komen”.

Mol is geïnteresseerd in klachten door een verkeerde ademtechniek. Van de astma/COPD patiënten ademt 29% verkeerd. Ook veel mensen met een andere (long)ziekte of een pijnprobleem kunnen ‘disfunctioneel ademen’, waardoor klachten kunnen ontstaan, die niet direct doen denken aan een ademtechniekprobleem. Daar is nog weinig aandacht voor. Hij werkt nauw samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Voor een effectieve behandeling van een bijen- of wespenallergie adviseert hij regelmatig immunotherapie, waarna de patiënt minder gevoelig is voor het gif. “Na drie dagen behandeling hoef je al niet meer bang te zijn om een levensbedreigende reactie te krijgen.”

Naast de reguliere geneeskunde onderstreept Mol het belang van het open staan voor complementaire behandelingen, die bewezen zijn. “Mindfulness bij longkanker bijvoorbeeld of acupunctuur bij misselijkheid of pijn kunnen belangrijke aanvullingen vormen op de medische behandelingen”.

Aandachtsgebieden

Werkzaam op de afdeling

Contact