Oostrum, Mw. N.H.M. van

Oostrum, Mw. N.H.M. van

  • Functie gynaecoloog
  • Contact (040) 888 83 80
  • Aandachtsgebieden geboortezorg (perinatologie), prenatale diagnostiek, echoscopie

Noortje van Oostrum volgde haar opleiding geneeskunde in Rotterdam en haar opleiding tot gynaecoloog in Gent. Vervolgens heeft zij zich als gynaecoloog gespecialiseerd in de geboortezorg in het Erasmus te Rotterdam en deels in het Queen Charlotte’s and Chelsea hospital in Londen. “Ik heb bewust gekozen om mijn opleiding tot gynaecoloog in België te volgen en mijn specialisatie gedeeltelijk in Londen. De geboortezorg is in België en de UK anders geregeld en ik vind het een uitdaging om de ervaring die ik met andere geboortezorg systemen heb opgedaan mee te nemen om de zorg in Nederland nog verder te kunnen verbeteren..”

“Ik vind de ontwikkeling van een foetus en zwangere vrouw tot aan de bevalling enorm fascinerend. Om iemand in zo’n belangrijk deel van zijn leven mee te mogen en kunnen begeleiden vind ik erg bijzonder. Ook vind ik het erg waardevol om, als het onverwacht niet goed gaat met een zwangere vrouw of ongeboren baby, de zwangere en haar partner hierbij toch goed te kunnen begeleiden en ondersteunen.”

Aandachtsgebieden

  • Geboortezorg: poliklinische en klinische begeleiding van zwangeren
  • Perinatale screening
  • Echoscopie
  • systeemziekten
  • Hoogcomplexe geboortezorg: begeleiding van zwangerschappen met een verhoogd risico. Zoals bijvoorbeeld: diabetes mellitus, auto-immuunziektes, pre-eclampsie/ HELLP-syndroom, meerlingzwangerschap, groeivertraging, vroeggeboorte, aangeboren afwijkingen etc.

Wetenschappelijk onderzoek

Van Oostrum doet promotieonderzoek binnen de geboortezorg en richt zich op een nieuwe manier om naar het hart van de baby te kijken. Zij bekijkt hoe de hartspier zich gedurende de zwangerschap ontwikkelt en hoe goed de hartspier knijpt bij de foetus. Ze onderzoekt hierbij of er een verschil is in knijpkracht van de hartspier tussen gezonde baby’s tijdens de zwangerschap van gezonde zwangeren en baby’s die tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld te klein zijn.

Werkzaam op de afdeling

Contact