Ramakers, mw. D.H.J.M.

Ramakers, mw. D.H.J.M.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 888 56 76
  • Aandachtsgebieden Reumatoïde artritis, immunologie, echografie binnen reumatologie.

Mijn naam is Dorien Ramakers. Ik werk sinds 2009 met veel plezier in het Regionaal Reumacentrum. Ik ben reumatoloog geworden, omdat het een mooi vak is waarbij het vaak zoeken is naar de juiste puzzelstukjes om tot een diagnose te kunnen komen. Tegenwoordig zijn veel aandoeningen binnen ons vakgebied goed te behandelen, vroeger was dit niet zo.

Ik heb mijn opleiding tot arts gevolgd aan de Universiteit van Maastricht. Daarna heb ik de vooropleiding interne geneeskunde gevolgd in Heerlen. De opleiding tot reumatoloog heb ik zowel in Heerlen als in Maastricht gevolgd. Sinds 2009 ben ik reumatoloog.

Mijn interesse gaat uit naar de ziekte van Sjögren, aandoeningen als spondylartritis (onder andere de ziekte van Bechterew), reumatoïde artritis en niet te vergeten de echografie.

Binnen het Regionaal Reumacentrum maken we vaak gebruik van de echografie om snel tot een diagnose te kunnen komen. Je kunt door echografie namelijk snel afwijkingen opsporen, zoals bijvoorbeeld ontstekingen van gewrichten of artrose in vingers. Hierdoor kunnen we vaak direct een behandeling starten.
Verder zit ik in de Sjögren werkgroep samen met een kaakchirurg en twee oogartsen uit het Catharina Ziekenhuis.

Talen
Nederlands, Duits, Engels, Limburgs dialect

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties
Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)
Federatie van Medisch Specialisten
Iron echografie