Schenk, mw. K.

Schenk, mw. K.

  • Functie chirurg
  • Contact 040 888 61 50
  • Aandachtsgebieden mammachirurgie en melanomen

Karin Schenk behaalde haar arts diploma aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar opleiding tot chirurg startte zij in het Diaconessen ziekenhuis in Heemstede en het laatste deel van de opleiding tot chirurg vond plaats in het AMC in Amsterdam. Nadat ze haar opleiding als algemeen chirurg voltooid had, heeft zij zich 2 jaar in de traumatologie gespecialiseerd. “Chirurgie is een mooi vak” volgens Schenk. “Een chirurg heeft zeer gevarieerd werk. De combinatie van intensief contact met mensen, het doe- en oplossingsgericht bezig zijn, het opereren en de nodige dynamiek, spreekt haar zeer aan.

Karin Schenk heeft 16 jaar gewerkt in het Meander MC (Soest, Baarn, Amersfoort). In het Meander ziekenhuis heeft zij zich gespecialiseerd in borstkanker (mammachirurgie) en was ze lid van het dagelijks bestuur van de oncologie commissie.

Sinds 2007 is zij werkzaam in het Máxima MC in Eindhoven en Veldhoven. Naast haar functie als chirurg gespecialiseerd in borstkanker is ze samen met Dr Wouter Dercksen (internist-oncoloog) en Van der Linden (radioloog) bestuurder van het borstcentrum van ons ziekenhuis. Het goed organiseren van dit centrum van uit het perspectief van patiënten maakt haar functie breed. Tevens stuurt ze het medisch inhoudelijk beleid aan op het gebied van borstkanker voor de mammachirurgen van MMC. “Alles draait natuurlijk om de beste kwaliteit van zorg”, aldus Schenk. “Alle specialismen moeten perfect op elkaar aansluiten in de zorg voor patiënten: de chirurg, oncoloog, gynaecoloog, klinisch geneticus, radioloog en radiotherapeut.”

Zij doet veel aan voorlichting en advies en houdt regelmatig voordrachten over borstkanker voor patiënten en geïnteresseerden in de regio Eindhoven/Veldhoven.

Specialisatie

Karin Schenk is ook gespecialiseerd in mastopathie: een verzamelnaam voor allerlei goedaardige klachten borsten. Ze ziet met regelmaat vrouwen die veel last hebben van pijnlijke borsten.
Tevens bestaat er binnen het borstcentrum een afdeling klinische geneeskunde. In het borstcentrum is een speciaal spreekuur voor mensen die vragen hebben over kanker die veel binnen hun familie voorkomt. Binnen deze specialisatie participeert zij ook.

Werkzaam op de afdeling

Contact