Woensel-Kwast, mw. M.A. van

Woensel-Kwast, mw. M.A. van

  • Functie psychiater
  • Contact 040 888 98 41
  • Aandachtsgebieden gerontopsychiatrie, ziekenhuispsychiatrie, neuropsychiatrie, zwangerschap en psychiatrie, psychiatrische ziekten, herstelprocessen bij chronische somatische ziekten

Dokter van Woensel heeft haar studie geneeskunde afgerond in 1982 aan de universiteit van Nijmegen. Daarna heeft zij als arts ervaring opgedaan in diverse psychiatrische ziekenhuizen in Eindhoven (de Grote Beek), Zuidlaren (Dennenoord) en Tilburg (Jan Wier). De overstap naar de ouderenzorg maakte zij door bij de RIAGG Eindhoven (later de GGzE) te gaan werken als sociaal geriater.

Zij nam deel aan de commissie om het curriculum voor de opleiding sociale geriatrie te ontwikkelen. Hierna volgde ze de opleiding tot psychiater bij de GGzE met het accent op de ouderenpsychiatrie waarna zij als gerontopsychiater ging werken bij de GGZ Oost Brabant. Daar behandelde zij patiënten in de ambulante setting, deeltijdbehandeling, een opname afdeling voor ouderen en een verblijfsafdeling voor chronische patiënten.

Omdat zij met name geïnteresseerd is in de combinatie psychiatrie en somatiek, kwam dokter van Woensel in 2001 naar Máxima MC. Daar werkt zij op de polikliniek psychiatrie, in de consultatieve dienst en is zij als psychiater werkzaam in het Geriatrie Team. Zij is tevens verbonden aan de geheugenpolikliniek in samenwerking met de neurologie.

Niet alleen de laatste levensfase heeft haar belangstelling, maar ook het begin. Samen met de afdeling gynaecologie neemt zij deel aan de POP polikliniek waar zwangere vrouwen met psychiatrische problemen worden gezien en indien nodig worden doorverwezen voor diagnostiek en behandeling. In de meeste gevallen is dit naar de polikliniek psychiatrie waar een speciaal aanbod voor deze doelgroep is ontwikkeld.

Haar drijfveer is fascinatie voor de ingewikkelde relatie tussen psychische gesteldheid en lichamelijke ziekten en vice versa. Zij volgt de opleiding tot arts voor integrative medicine, een opleiding waarin wordt onderzocht hoe evidence based behandelingen uit de complementaire geneeskunde aanvullend kunnen zijn binnen de reguliere geneeskunde. Zij is lid van de sectie ouderenpsychiatrie en ziekenhuispsychiatrie van de NVVP.

Dokter van Woensel geeft onderwijs aan verpleegkundigen in MMC.

Werkzaam op de afdeling

Psychiatrie

Contact