Woude, mw dr. D.A.A. van der

Woude, mw dr. D.A.A. van der

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 888 83 80
  • Aandachtsgebieden hoog-risico zwangerschappen, perinatologie
  • BIG-nummer 09910527101

Daisy van der Woude is gynaecoloog in Máxima MC en specialiseert zich momenteel in perinatologie (geboortezorg). “Ik maak deel uit van een bijzondere, maar ook kwetsbare periode van een vrouw. Zowel bij een goede zwangerschap als wanneer er problemen spelen, kom ik in beeld.”

“Ik ben een echt mensenmens. Het patiëntencontact vind ik dan ook het mooiste aspect van mijn vak. Ik heb een adviserende rol, maar de patiënt heeft de regie.”

Uitdagingen ziet Van der Woude in de acute verloskunde. “Bijvoorbeeld in het geval van complicaties tijdens de bevalling. Dan worden snelle, maar ook doordachte beslissingen verwacht. Soms ben je zelfs levensreddend bezig.” Een ander mooi aspect van haar werk vindt Van der Woude de 20-weken echo. Daarbij brengt ze eventuele afwijkingen van de baby zo goed mogelijk in kaart. “Patiëntenzorg, anatomie en techniek komen er samen.”

Naast gynaecoloog is Van der Woude ook postdoc, wat betekent dat zij in het verleden gepromoveerd is en nu studenten begeleidt met wetenschappelijk onderzoek.

Aandachtsgebieden

  • Hoog-risico zwangerschappen

Wetenschappelijk onderzoek

Van der Woude houdt zich bezig met de doorontwikkeling van veilige geboortezorg. Ze is bijvoorbeeld betrokken bij onderzoek naar patiëntvriendelijke methoden om tijdens de zwangerschap de moeder en het kind te bewaken (foetaal ECG, weeënpleister).

In 2015 is Van der Woude gepromoveerd op onderzoek naar de kwaliteit van leven en gezondheidsstatus van patiënten met bloedarmoede in de periode na de bevalling.

Werkzaam op de afdeling

Contact