Zegers, dhr. B

Zegers, dhr. B

  • Functie kinderarts
  • Contact 040 888 82 70
  • Aandachtsgebieden sociale pediatrie en blaas- en nierziekten

Speciale kennis
Sociale pediatrie: eetstoornissen, gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen, kindermishandeling.
Nefrologie / urologie: incontinentie, bedplassen, (aangeboren) afwijkingen urinewegen, nierproblemen, hypertensie, obstipatie.

Waarom voor het vak gekozen?
Kinderen moeten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, maximaal meedoen in de maatschappij ondanks hun ziekte of aandoening, en daar wil ik graag bij helpen.

Waarom voor MMC gekozen?
Het vooruitzicht van het werken in het meest ambitieuze en meest kind- en gezinsvriendelijke ziekenhuis van Nederland, met een grote groep enthousiaste en deskundige collega’s.

Werkzaam in MMC sinds
2004

Nevenwerkzaamheden
Opleider voor kinderartsen – sociale pediatrie in samenwerking met Maastricht UMC
Voorzitter sectie sociale pediatrie van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde

Opleiding
1990 – 1998 studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
1998 – 2004 opleiding tot kinderarts aan de Radboud Universitair in Nijmegen en het Máxima MC in Veldhoven
2014 – 2016 opleiding tot kinderarts – sociale pediatrie aan het Maastricht Universitair MC, de Mutsaersstichting Venlo GGZ en revalidatiecentrum Libragroep locatie Blixembosch

Werkervaring
2004 – heden: kinderarts in het MMC

Wetenschap
2006 – 2017: promotieonderzoek naar antibioticagebruik en kwaliteit van leven bij kinderen met spina bifida, Universitair MC Utrecht, promotie 19 oktober 2017

EenVandaag jongeren en alcohol en 5 jaar NIX18
Bas Zegers was op 4 augustus 2018 studiogast bij het TV programma EenVandaag over het onderwerp ‘jongeren en alcohol en 5 jaar NIX18‘.

PIPO-poli, onderdeel van Bekkenzorg Máxima

Bekkenzorg Máxima biedt alle zorg voor klachten in en rondom het bekken aan mannen, vrouwen en kinderen. Iedere specialist kijkt vanuit zijn eigen specialisatie naar het probleem van de patiënt. Als kinderarts ben ik betrokken bij de PIPO-poli (de poep- en plaspoli). Hier komen kinderen met name met poep- en plasproblemen, maar ook sociale en gedragsproblemen.
Het patiëntje staat centraal en wij als specialisten werken nauw met elkaar samen om de zorg op het patiëntje af te stemmen. Op de PIPO-poli helpen we kinderen met poep- en plasproblemen op een manier dat ze niet alleen minder last hebben van de incontinentie, maar ook echt beter in hun vel zitten. Er is altijd samenhang tussen lichamelijke klachten en hoe iemand zich voelt. Dat is bij kinderen nog beter te merken dan bij volwassenen. Kinderen moeten zoveel mogelijk gewoon mee kunnen doen met de rest van de kinderen. Ook al zijn ze ziek. Ze moeten gewoon kunnen spelen, naar school gaan en genieten van het leven.