Zylstra, mw. M.

Zylstra, mw. M.

  • Functie internist
  • Contact 040 888 53 20
  • Aandachtsgebieden oncologie, palliatieve zorg

Vanaf 1 april 2018 werkt Myrte Zijlsta als internist-oncoloog in het Máxima Oncologisch Centrum van Máxima Medisch Centrum. Zij beoefent de medische oncologie in de volle breedte uit, inclusief de palliatieve zorg. Zij werkt samen met het hele zorgteam aan de beste zorg voor patiënten met kanker.

“Er is sprake van goede oncologische en palliatieve zorg als deze aansluit bij de wensen van de patiënt. Het steeds weer aangaan van de uitdaging om bij iedere patiënt tot het best passende plan van behandelen of begeleiden te komen, vind ik het mooiste aan dit vak. Naast tumorgerichte behandelingen, is daarbij ook ondersteunende zorg van belang. Hierdoor heb ik ook veel affiniteit met de palliatieve zorg, omdat juist wanneer er sprake is van een ongeneeslijke ziekte, de zorg uitermate goed afgestemd moet worden op de individuele patiënt, met zijn of haar voorkeuren.”

Aandachtsgebieden

  • Oncologie
  • Palliatieve zorg

Wetenschappelijk onderzoek

Naast haar werk als internist-oncoloog doet zij momenteel promotieonderzoek bij het IKNL naar kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven bij palliatieve patiënten en hun naasten, waarbij de focus met name ligt op besluitvormingsprocessen die hierbij een rol spelen.

Werkzaam op de afdeling

Contact