21 september 2017

MMC opent vernieuwd Máxima Oncologisch Centrum

Op donderdag 29 juni was de officiële opening van het vernieuwde Máxima Oncologisch Centrum (MOC) op locatie Veldhoven. Het MOC biedt een uniek concept van clustering van oncologische spreekuren en de oncologische dagbehandelingen, waarmee de zorg volledig rondom de patiënt met kanker is ingericht. Speciaal voor de opening maakte Omroep Brabant een indrukwekkende live-uitzending vanuit het MOC ‘over leven met kanker’.

In het Máxima Oncologisch Centrum kunnen uw patiënten terecht bij (het vermoeden op) alle vormen van kanker.
Christianne Lennards, lid raad van bestuur, verricht samen met patiënten de openingshandeling
Naast behandeling van de veelvoorkomende vormen van kanker (borstkanker, longkanker, dikke darmkanker, prostaatkanker en huidkanker) is het MOC regionaal het centrum voor hematologische zorg en endocriene zorg (neuro-endocriene tumoren, bijniertumoren en schildkliertumoren).
Ook voor leverchirurgie, melanomen, sarcomen en specifieke urologische tumoren kunnen patiënten
in het MOC terecht. Voor behandeling van andere zeldzame tumoren werkt MMC nauw samen met centra in de regio.

Aangenaam verblijf
Het nieuwe MOC is ingericht om de tijd die de patiënt en zijn naaste er doorbrengt zo aangenaam mogelijk te maken. De wachtruimte is niet alleen ingericht voor patiënten die kortdurend wachten op
de afspraak met hun zorgverlener, ook bij meerdere afspraken op een dag kunnen patiënten er aangenaam verblijven. Er is een aparte telefooncel voor het voeren van privé telefoongesprekken. De ‘tuin van gedachten’ grenzend aan het oncologisch centrum biedt verschillende plekjes om even bij te komen en zaken te overdenken.