Flexverpleegkundige Daphne Wanten

Flexverpleegkundige Daphne Wanten

Vertel eens, wie ben je en wat doe je in MMC?

Ik ben Daphne Wanten, verpleegkundige op de AOA (Acute Opname Afdeling). Hier ben ik werkzaam sinds september 2016 via het flexbureau. Per week werk ik 28 uur vast op de AOA en daarnaast ben ik 8 uur inzetbaar op andere afdelingen binnen mijn zorggroep.

Hoe ben je op de AOA terecht gekomen?

Ik heb stage gelopen op deze afdeling, wat best een spannende afdeling is om stage te lopen. Er komt veel op je af: acute opnames én diverse specialisten. Zeker voor een stagiaire een dynamische afdeling. Gelukkig hebben ze mij goed begeleid. Ze houden echt rekening met het feit dat je nog een student bent en dat je er niet alleen bent om te werken, maar juist ook om te leren. Zo kon ik bijvoorbeeld meekijken op de OK bij een operatie. Tijdens mijn tussentijdse beoordeling hebben ze mij al gevraagd om na mijn stage te komen werken op de AOA, dat vond ik een hele eer en die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Wat vind je het leukste in jouw werk als verpleegkundige?

Het begeleiden van patiënten, ook op emotioneel vlak. Het is niet niks om opgenomen te worden in een ziekenhuis. Ik haal er veel voldoening uit om patiënten te informeren en te begeleiden tijdens hun opname. Als verpleegkundige sta je dicht bij de patiënt. Als een arts de patiënt heeft geïnformeerd en weer weg gaat, merk je dat een patiënt vaak nog allerlei vragen heeft. Ik vind het fijn als ik de patiënt kan helpen hierbij.

Hoe ervaar je jouw ontwikkelmogelijkheden in MMC?

Erg goed. Ook al werk ik nog niet zo lang op de AOA, ik wil me graag verder ontwikkelen. Zowel mijn afdelingshoofd op de AOA, als mijn teamleider van het flexbureau denken hierin met mij mee. Binnenkort start ik dan ook met de opleiding tot researchverpleegkundige. Het is mooi dat die kans geboden wordt. Ook ben ik afgelopen jaar lid geworden van de ondernemingsraad in het ziekenhuis. Hierdoor leer ik andere afdelingen en het beleid van het ziekenhuis snel kennen.

Waarom werk jij graag in MMC?

Er is een fijne werksfeer, de lijnen zijn kort, zowel naar artsen, als collega’s, maar ook naar mijn afdelingshoofd, haar deur staat altijd open. Ik ben geen nummer in MMC maar een persoon met ambities. Ik krijg de ruimte om mezelf te ontwikkelen door middel van wekelijkse casuïstiek besprekingen, bijscholingen, deelname aan werkgroepen en ‘gewoon’ de ruimte om zaken uit te zoeken en te leren.

Lees hier de verhalen van andere MMC’ers.