MMC’ers aan het woord

Benieuwd naar het werk in MMC? Lees of bekijk hier dan het verhaal van onze MMC’ers.

AIOS Orthopedie

Thijn Fuchs werkt in Máxima MC als arts-assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg. MMC is onlangs opnieuw erkend als opleidingsplek voor orthopedisch chirurgen. De opleiding heeft een maximale verlenging gekregen na een uitstekende beoordeling. Volgens Thijs is dat helemaal terecht.

Lees het verhaal van Thijn

Flexverpleegkundige AOA

Daphne van Wanten werkt als flexverpleegkundige op de AOA (Acute Opname Afdeling). Per week werkt ze 28 uur vast op de AOA en is ze 8 uur flexibel inzetbaar op andere afdelingen binnen de zorggroep acuut.

Lees het verhaal van Daphne

Werken in het Zorg Innovatie Centrum (ZIC)

Verpleegkundestudent Floor Leermakers en haar praktijkbegeleider Ilse Hendrikx (verpleegkundige) werken samen in het Zorg Innovatie Centrum (ZIC). In het ZIC werkt een groep verpleegkundestudenten sinds september 2018 toe naar het zelfstandig runnen van een deel van de afdeling. Hoe verloopt dit?

Lees het verhaal van Floor en Ilse

Teamwork bij unieke beademingsvorm op IC

Op onze Intensive Care werken artsen en verpleegkundigen sinds 2018 met een beademingsvorm met kunstmatige intelligentie: INTELLiVENT-ASV. Een behoorlijk unieke manier van beademen; alleen het AMC maakte eerder gebruik van INTELLiVENT-ASV bij een groot deel van hun patiënten. Wat betekent dit voor het werk van de artsen en verpleegkundigen op de afdeling?

Lees het verhaal van de IC