10 oktober 2018

Deedee Kommers aanwezig bij Avond van Wetenschap

ridderzaal

Avond van W&M 2018 in Ridderzaal Den Haag

Op maandag 8 oktober vond de negentiende Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Deedee Kommers, arts onderzoeker neonatologie van MMC en postdoc aan de TU/e was een van de aanwezige prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport en mocht haar onderzoek presenteren. Ook mocht zij mee discussiëren over het belang van wetenschap voor de maatschappij.

Het onderzoek dat Kommers presenteerde gaat over een natuurlijke start voor premature kinderen. In het tafelgesprek werd ingegaan op de mogelijkheden die hiervoor zijn en wat erbij komt kijken voordat innovaties patiënten daadwerkelijk bereiken.

De Avond van Wetenschap & Maatschappij is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen, door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek wordt toegepast in het leven van alledag.

Tegen deze achtergrond nodigt de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij ieder jaar een select gezelschap uit van 300 prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport, voor een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag. De minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en de minister van Economische Zaken wisselen elkaar jaarlijks af als gastheer in de Ridderzaal.

Tijdens het diner presenteren Nederlandse topwetenschappers vanuit hun specifieke vakgebieden prikkelende stellingen. De tafelgenoten gaan vervolgens met elkaar in gesprek over de (vraag)stellingen.


Arts onderzoeker Deedee kommers