Uw afspraak

Wilt u een afspraak maken bij Máxima MC of uw geplande afspraak verzetten of annuleren? Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.

Let op: vanwege het coronavirus is een bezoek aan het ziekenhuis op dit moment verbonden aan een aantal voorwaarden.

Een afspraak maken bij Máxima MC

U kunt zelf een afspraak maken bij een polikliniek. Hiervoor heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts; zonder verwijsbrief vergoedt uw zorgverzekeraar de zorgkosten mogelijk niet. Op de pagina Kosten en vergoeding vindt u meer informatie over de vergoeding van een behandeling.

Als u een afspraak wilt maken, belt u naar de desbetreffende polikliniek of afdeling. In het overzicht vindt u de contactgegevens van de verschillende poliklinieken:

Contactgegevens poliklinieken

MijnMMC

Soms is het ook mogelijk om een afspraak te maken via patiëntenportaal MijnMMC. Dit is afhankelijk van de polikliniek waar u onder behandeling bent. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of uw arts in het ziekenhuis. Daarnaast heeft u voor het inloggen een geldige DigiD nodig met sms-functie of de DigiD-app.

Log in via:

Afspraak maken via MijnMMC

Afspraak maken met uw ZorgDomein-nummer
Heeft u van uw huisarts een verwijsbrief gekregen met een ZorgDomein-verwijsnummer, met de vermelding dat u deze afspraak digitaal kunt maken? Klik dan op onderstaande button om een afspraak te maken:

Afspraak maken met ZorgDomein-verwijsnummer

Wat zijn de wachttijden bij Máxima MC?

In Máxima MC doen we ons best om u zo snel mogelijk te helpen. In het overzicht met wachttijden ziet u wanneer u ongeveer terecht kunt voor een eerste afspraak op de polikliniek, voor een behandeling of voor een onderzoek.

Welke gegevens heeft u nodig bij het inplannen van een afspraak?

We vragen u de volgende gegevens bij de hand te houden voor het maken van uw afspraak:

  • Uw persoonlijke gegevens zoals adres, woonplaats en BSN-nummer;
  • De specialist bij wie u een afspraak wilt maken;
  • Het inschrijfnummer van uw ziektekostenverzekering;
  • De verwijsbrief van de huisarts.

Wat gebeurt er na het maken van de afspraak?

Na het maken van de afspraak ontvangt u een afspraakbevestiging via de post of per mail. Hierin leest u of uw afspraak digitaal (of telefonisch) plaatsvindt, of dat u in het ziekenhuis verwacht wordt.

U ontvangt 48 uur van tevoren een afspraakherinnering per mail.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een herhaalafspraak?

Voor het maken van een herhaalafspraak belt u naar de polikliniek waar u onder behandeling bent. U heeft geen nieuwe verwijzing van uw huisarts nodig als u nog onder behandeling bent van de specialist.

De contactgegevens van de verschillende poliklinieken vindt u in dit overzicht.

MijnMMC
Afhankelijk van de polikliniek waar u onder behandeling bent, kunt u ook een herhaalafspraak inplannen via MijnMMC.

Digitale of telefonische afspraak

In Máxima MC maken we gebruik van verschillende digitale communicatiemiddelen zoals beeldbellen. In overleg met uw zorgverlener bepaalt u of uw afspraak digitaal plaatsvindt of op de polikliniek. Er zijn verschillende vormen van digitaal contact. Op de pagina Digitale zorg zetten we ze voor u op een rij.

Uw afspraak verzetten of annuleren

Kunt u onverwacht niet naar de afspraak met uw specialist komen? Bel dan zo snel mogelijk – uiterlijk 24 uur vóór de afspraak – met de polikliniek. Zo kunnen wij iemand anders helpen in uw plaats.

Afhankelijk van de polikliniek waar u onder behandeling bent, kunt u uw afspraak ook wijzigen via patiëntenportaal MijnMMC. Dit kan tot uiterlijk 7 dagen voor de afspraak.

Een afspraak maken om bloed te prikken

Bloedprikken en materialen inleveren voor onderzoek kan alléén op afspraak. Op deze manier voorkomen we volle wachtkamers en kunnen we elkaar voldoende ruimte geven. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak. Bekijk de pagina Bloed prikken voor meer informatie.

Meer informatie over bloedprikken