4 juni 2021

Patiënten van MMC melden zich voortaan snel aan via aanmeldzuil

Vanaf vandaag werkt Máxima MC (MMC) met aanmeldzuilen. Bij deze zuilen melden patiënten zichzelf snel en eenvoudig aan voor hun afspraak. Dit doen ze door hun identiteitsbewijs te scannen. Ook kunnen ze hun persoonlijke gegevens bij de aanmeldzuil controleren en, indien nodig, zelf aanpassen. Daarnaast hoeven patiënten door de zuilen niet meer in de rij te staan bij de balie van de polikliniek. De huidige servicepas van MMC komt hiermee te vervallen.

Patiënten die voor een afspraak of opname naar MMC komen, melden zich vanaf nu aan bij een van de aanmeldzuilen in de hal van het ziekenhuis. Hiervoor hebben ze een geldig identiteitsbewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument) nodig. Zodra patiënten dit identiteitsbewijs scannen, worden hun persoonlijke gegevens op de zuil getoond. Denk hierbij aan naam en adresgegevens. Zij kunnen deze gegevens hierop controleren en, indien nodig, zelf aanpassen.

Afspraakticket

Na controle van de persoonlijke gegevens print de aanmeldzuil een afspraakticket. Hierop staat de tijd van de afspraak en het routenummer. Als de patiënt op deze dag meerdere afspraken heeft, staan deze op één afspraakticket vermeld. Met dit ticket lopen patiënten naar de afdeling waar de afspraak plaatsvindt. Hier vinden zij een zuil. 15 minuten voor de afspraak meldt de patiënt zich hierop nogmaals aan door de QR-code op het afspraakticket te scannen. Zo weet de zorgverlener dat de patiënt is gearriveerd. De incheckzuil toont in welke wachtkamer de patiënt mag plaatsnemen.

Bij onduidelijkheden zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig om patiënten verder te helpen. Zij zijn altijd in de buurt van een aanmeldzuil. Kijk voor meer informatie op: www.mmc.nl/aanmeldzuilen.

Máxima MC Panel

Het klantenpanel van Máxima MC heeft de aanmeldzuilen alvast getest en waardevolle feedback gegeven over het gebruik ervan. Lijkt het u ook leuk om met dit soort projecten mee te denken? Meld u dan aan voor het Máxima MC Panel. Kijk voor meer informatie op: www.mmc.nl/maximamcpanel. U bent van harte welkom.