1 mei 2023

Mario Korte toegetreden tot raad van bestuur Máxima MC

Mario-Korte-RvB

Op 1 mei is Mario Korte gestart als lid van de raad van bestuur van Máxima MC. Tot 14 april was hij werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht als medisch specialist en medisch manager. Als lid raad van bestuur met een medisch profiel vormt hij samen met Marcel Visser en Carlijn de Ruijter de driehoofdige raad van bestuur.

Mario Korte was sinds 2008 werkzaam als internist-nefroloog in Dordrecht. Naast zijn werkzaamheden als arts en wetenschappelijk onderzoeker bekleedde hij verschillende managementfuncties binnen en buiten dat ziekenhuis. Zo was hij sinds 2017 onder andere actief als medisch manager van de interne geneeskunde en het niercentrum. Daarnaast was hij sinds 2016 medeoprichter en bestuurder van Elyse Gorinchem, kliniek voor nierzorg.

Binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis hield Mario zich ook bezig met ziekenhuisbrede thema’s als zinnige zorg, ketensamenwerking, innovaties in de zorg en gezonde bedrijfsvoering. Thema’s die ook binnen Máxima MC hoog op de agenda staan. Mario: “Máxima MC is echt een koploper als het gaat om waardegedreven zorg, innovatie en samenwerking in de regio. Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle collega’s verder te bouwen aan deze en andere initiatieven.”