Over geboortezorg

U bent zwanger en dat is heel bijzonder. Een periode van grote veranderingen breekt aan. In Máxima MC zetten wij ons gezamenlijk in voor uw zwangerschap, waarbij u kan rekenen op goede zorg voor u en uw kindje. We stemmen de zorg af op uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Huiselijke kraamsuites

Zwangere vrouwen zonder medische complicaties kiezen steeds vaker voor ‘thuis bevallen in het ziekenhuis’. Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC biedt unieke kraamsuites met een huiselijke uitstraling, waar de zorg rondom het gezin centraal staat. Moeder en kind worden na de bevalling niet gescheiden, want juist het eerste contact tussen moeder en kind is zeer belangrijk. Het kind wordt na de geboorte direct bij de moeder op de borst gelegd om de band te versterken.

Samenwerking

In ons Vrouw Moeder Kind-centrum werken alle zorgverleners rondom de geboortezorg samen: verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen. Voor alle aanstaande moeders wordt een zorgpad uitgezet en worden medische gegevens uitgewisseld. Op deze manier brengen we al vroeg in de zwangerschap eventuele risico’s in kaart en maken we afspraken over de begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Door goede onderlinge afstemming kunnen we bij eventuele complicaties of acute situaties snel schakelen. De kans op verrassingen rondom de bevalling wordt door de samenwerking een stuk kleiner.

Regionale samenwerking

In de regio zuidoost-Brabant wordt intensief samengewerkt door de bij een zwangerschap en geboorte betrokken verloskundige ketenpartners.

Op de website ‘Zwanger In Zuid Oost Brabant’ vindt u folders en informatie over zwangerschap, bevalling en kraambedperiode.

MMC werkt met betrokken verloskundigenpraktijken in de regio intensief samenl.

Topklinische functie

Máxima MC heeft een topklinische functie op het gebied van perinatologie. Hiermee wordt onderschreven dat er sprake is van excellente patiëntenzorg, voldoende opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek door de betrokken specialisten. De erkenning is vastgelegd in het STZ topklinisch zorgregister.

Wetenschappelijk onderzoek

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze deelname aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van geboortezorg.