Over geboortezorg

U bent zwanger en dat is heel bijzonder. Een periode van grote veranderingen breekt aan. In Máxima MC zetten wij ons gezamenlijk in voor uw zwangerschap, waarbij u kan rekenen op goede zorg voor u en uw kindje. We stemmen de zorg af op uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Huiselijke kraamsuites

Zwangere vrouwen zonder medische complicaties kiezen steeds vaker voor ‘thuis bevallen in het ziekenhuis’. Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC biedt unieke kraamsuites met een huiselijke uitstraling, waar de zorg rondom het gezin centraal staat. Moeder en kind worden na de bevalling niet gescheiden, want juist het eerste contact tussen moeder en kind is zeer belangrijk. Het kind wordt na de geboorte direct bij de moeder op de borst gelegd om de band te versterken.

Samenwerking

In ons Vrouw Moeder Kind-centrum werken alle zorgverleners rondom de geboortezorg samen: verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen. Voor alle aanstaande moeders wordt een zorgpad uitgezet en worden medische gegevens uitgewisseld. Op deze manier brengen we al vroeg in de zwangerschap eventuele risico’s in kaart en maken we afspraken over de begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Door goede onderlinge afstemming kunnen we bij eventuele complicaties of acute situaties snel schakelen. De kans op verrassingen rondom de bevalling wordt door de samenwerking een stuk kleiner.

Verloskundig samenwerkingsverband

Sinds februari 2002 bestaat er een officieel samenwerkingsverband tussen het verloskundig team van het Máxima MC en de vrijgevestigde verloskundigen rondom ons ziekenhuis (verloskundige samenwerkingsverband: VSV). Zo maken we gezamenlijk afspraken over welke zwangere thuis of juist beter in het ziekenhuis kan bevallen. Ook stellen we richtlijnen op over het verwijzen en terugverwijzen van patiënten. We zorgen voor goede afstemming van zorg, zodat voor u de overgang van thuis naar ziekenhuis en weer terug naar huis vloeiend verloopt.

Wetenschappelijk onderzoek

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze deelname aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van geboortezorg.