Ik wil zwanger worden

U wilt graag zwanger worden. In ons Vrouw Moeder Kind-centrum kunt u terecht voor antwoord op al uw vragen en advies over de eerste stappen richting een zwangerschap. Ook onderzoeken we hoe groot de kans is op complicaties.

U kunt in het Vrouw Moeder Kind-centrum op werkdagen al vanaf 7.15 uur terecht voor echo’s ten behoeve van onderzoek of behandeling of een gesprek met uw arts.

Preconceptioneel advies

Bij sommige vrouwen is al voordat zij in verwachting zijn duidelijk dat ze een verhoogd risico op complicaties hebben tijdens een zwangerschap. Deze vrouwen kunnen terecht bij het preconceptioneel advies spreekuur.

Vruchtbaarheidsproblemen

Helaas is het niet voor ieder koppel mogelijk om direct zwanger te raken. Van alle paren met een actieve kinderwens krijgt tien tot vijftien procent te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Binnen de fertiliteitspolikliniek onderzoeken we de oorzaak van het uitblijven van een zwangerschap en gaan we op zoek naar een geschikte vruchtbaarheidsbehandeling.

Op de website hulpbijzwangerworden.nl vindt u betrouwbare informatie over zwanger worden en wat u kunt doen als dat niet lukt. Hier wordt dieper ingegaan op het belang van een gezonde leefstijl en hoe je kunt omgaan met emoties. Met animaties en podcasts worden verschillende onderwerpen verduidelijkt.

MMC maakt de zorg rondom de vruchtbaarheidszorg transparanter. Hierdoor kunt u de kwaliteit van fertiliteitszorg vergelijken en kunnen wij deze blijven verbeteren.

Zwangerschap en overgewicht

Overgewicht kan de oorzaak zijn dat u niet zwanger raakt. Máxima MC biedt een speciaal programma aan voor patiënten met overgewicht die een kinderwens hebben.

Wetenschappelijk onderzoek

Medisch-wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor het verbeteren en vernieuwen van vruchtbaarheidsbehandelingen. Binnen MMC nemen we aan een aantal fertiliteitsstudies deel.

Informatie over coronavirus voor fertiliteitspatiënten

Meer informatie